Toshiba 32AV605pg regza

kitek1986

New member
Witam!
Chciałem sobie kupić TV LCD najlepiej 32 lub 26 cali do 1500zł. Dzisiaj byłem sobie pooglądać w sklepach i trafiłem na Toshibę 32AV605pg regza za 1400zł co o niej sądzicie ? Jak nie taki LCD to jaki do takiej kwoty?I na co patrzeć przy wyborze firma, parametry? Dodam ze mam zwykłą kablówkę jak na razie z czasem może będę miał hd.
Z góry dzięki i pozdrawiam

Mr. Anderson

New member
kitek1986 napisał:
Proszę pomóżcie mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(
AV605 to ich podstawowy model ale bez mpeg4 więc raczej cudów sie nie spodziewaj ( w sklepach od 1300-1500), możesz dołożyc ze 200 i dostaniesz już 32AV635 z mpeg4 ( świeci całkiem nieźle jak za te pieniądze)

Kampaj

New member
Bez reklam
32av635

W sprawie tego telewizora mogę powiedzieć tyle. Rzeczywiście jest to podstawowy model. Dobrze nadaje się do odbioru SD. Obraz jest niestety jednokrotnie skalowany do wielkości matrycy. Nie jest to technologia wystarczająco dokładna, choć stosowana w wielu telewizorach z wysokiej półki innych firm. Z tego co wiem, jedynie TOSHIBA posiada funkcję RESOLUTION+ Polega ona na wielostopniowym skalowanie obrazu do wielkości matrycy i z powrotem do SD, obrazy są porównywane i obraz wyświetlany jest pozbawiony błędów obróbki powstających na innych telewizorach. Resolition+ jest dostępne już od modelu 32AV636, a więc o 200zł droższego od 32AV605. W cenie jest to mała różnica, natomiast w jakości obrazu ogromna. Za tak bogatą obróbkę odpowiada procesor Metabrain, z tego co wiem Sony od pół roku negocjuje z TOSHIBĄ w sprawie kupna tej zaawansowanej jednostki obliczeniowej. Jak TOSHIBA to tylko z metabrainem i Resolution+. Jak dobrze widzę, najwyższa seria TOSHIBY także posiada ten sam przetwornik obrazu. Dodatkowo mamy mpeg4, choć jak wiadomo w większości przypadków nie będzie on miał znaczenia w oglądaniu TV, oraz AutoView-oszczędzanie energii. Posiada dodatkowo wejście USB i o jedno wejście więcej HDMI(w sumie 4).
32AV605 posiada tylko automatyczną regulację podświetlenia, co możemy porównać z dynamiczna zmianą jasności w plaźmie. Telewizory te maja identyczny kontrast 18000:1, poziomych pikseli mają 1366 i prawdopodobnie są na tej samej matrycy SHARPA produkowane.

Ostatnia edycja:
Do góry