TOSHIBA 32AV605 podłączenie do laptopa problem dzwięk

cad9

New member
Witam!
Posiadam notebooka Amilo pi 2512 (wyjscie Vga, bez s-video i HDMI), oraz telewizor Lcd TOSHIBA 32AV605.
Mamy mały problem gdy podłączam laptopa przez kabel VGA-VGA, obraz jest OK, nie ma żadnego problemu odrazu wykrywa rozdzielczość ekranu telewizora i przeżuca obraz.
Problem poajwia się z dzwiękiem, otóż zakupiłem kabel mini-jack chinch(2RCA), podłączyłem, razem z kablem VGA, ale niestety mam tylko obraz bez dzwięku, (w momencie gdy przezucę, żeby grało z TV panuje martwa cisza) obraz mam na TV, ale dzwięk muszę puszczać z laptopa.

W jaki sposób zrobić tak żebym miał obraz i dzwięk na telewizorze (wiem, że przy kombinacji VGa + Chinch nie zawsze to będzie działać), nie chcę dokupywać żadnych nowych kabli chodzi mi o to jak to podłączyć przy użyciu tych które mam!!!!!

W telewizorze mam opcje PC, ale wtedy przerzuca tylko obraz z VGA, (automatycznie ciągnie dzwięk z VGA, a ono go nie obsługuje)

Jeżeli miał ktoś podobny problem i udało mu śię go rozwiązać to prosiłbym o pomoc ;-)

Kampaj

New member
Bez reklam
Powinno działać w tym systemie bez problemów.
Pragnę dodać, że telewizor ten posiada 2x3W głośniki, więc nie będzie to porażająca jakość. W sumie polecałbym zestaw głośników komputerowych za około 120zł.

Do góry