Toshiba 32 AV635 vs 32 RV635 jakie matryce??

prove

New member
Witam. Kupiłem juz z pomocą tego forum 2 Tv i kazdy z nich jest strzałem w 10. Tym razem szukam tzw budzetowego Tv. I w zasadzie jestem juz na 90% przekonany do Toshiby 32 AV 635 - mam ja doslownie pod nosem za 1699PLN. O ile o odbiór Tv (UPC cyfrowe- nie HD- podłączane przez SCART) jestem spokojny to martwi mnie trochę współpraca tego Tv z PS3 które pewnie od czasu do czasu bedę do niego podłączał. I tu do akcji wkracza model 32 RV635 którego moge miec w bardzo dobrej cenie 1950PLN czyli 250 PLN różnicy.
Wiem ze 32 RV jest na matrycy S-PVA która niekoniecznie dobrze sobie radzi z "szybkimi" grami wiecej niz 30 Fps. Jest za to Full HD.
Niestety nigdzie nie moge znaleźć info jaką matrycę ma model 32 AV635. Jesli IPS/TFT to wybór jest prosty biore model AV. Jesli jednak jest tez na S-PVA to stane przed klasycznym wyborem FullHD vs HDready. Patrzac na czas reakcji cos mi mówi, ze AV to tez jednak S-PVA.

Z góry zaznaczam ze nie moge kupić modelu 37 (na 99% matryce IPS) bo fizycznie się nie zmiesci ten pokój ma chyba metr na metr :D. No i to by było za proste gdyby TV spełniał wszystkie wymagania tak od razu bez szukania ;)

Każda pomoc mile widziana. A może ktoś z was podłączał ps3 do któregoś z tych Tv i może powiedziec coś wiecej jak to wyglada w praktyce??
Nie spodziewam się wodotrysków głównym czynnikiem pozostaje cena.

Pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przecież jeśli i tak w planie zakup PS 3 - to nie wiem nad czym się zastanawiać i tak Ci będzie potrzebne full hd.
Przecież RV spełni Twoje oczekiwania.

Do góry