Toshiba 32 32av615db prośba o pomoc podłączenia z PC

lotusik

New member
Witam. Zakupiłem wczoraj TV LCD Toshiba 32 32av615db i po paru godzinach prób nadal nie wiem jak go poprawnie skonfigurować żeby wyświetlał ostre czcionki i idealny obraz a wiem że jest w stanie to zrobić bo widziałem tyle że nie u siebie.

Jego rozdzielczosc z instrukcji to 1366x768p ale w żaden sposób nie mogę ustawić takiej rozdzielczości. Film z odleglosci 2m widać perfekcyjnie ale ta czcionka strasznie dziwne i widać że czegoś brakuje wyświetlanemu obrazowi. Ale co jest dziwne w opcjach nvidii jest opcja żeby wrzucic wbudowaną rozdzielczość TV i automatycznie wtedy ustawia na full hd 1920x1080 a wtedy obraz migocze i nie jest praktycznie w ogóle czytelny. Wiem że da się jakośto ustawić żeby obraz z komputera jak i czcionki były jak żyleta..może ktoś z Was ma pomysł co robię źle w ustawieniach ?

yareku

New member
Jaką masz kartę graficzną i jakim kablem podłączyłeś?
Dlaczego nie możesz ustawić rozdzielczości? Jeśli masz kartę NVIDIA to wchodzisz w PANEL STEROWANIA NVIDIA I zakładka zmiana rozdzielczości. Jeśli nie ma rozdzielczośći 1366x768 to bierzesz dodaj rozdzielczość. Jest 1360x768 też powinna pasować. Warto dodać, że czcionek to prze-wspaniałych się nie da uzyskać na TV HD READY. To jest trochę mała rozdzielczość do 32 cali jak na funkcję monitora.

lotusik

New member
Karte mam mega starą gf7300 podłączyłem ją do TV za pomocą kabla hdmi stusując przejściówkę dvi-hdmi. No właśnie próbowałem wymusić rozdzielczość 1366 x 768 ale tv miga nieludzko. za to na 720p filmy działają super. Może to wina karty jutro kupuje zasilacz wiec będę mógł podłaczyc już 9800gt z pure hd video ale też przez przejściówkę. Chyba że kabel hdmi mam wpiąć tam z boku panela tv lcd gdzie jest podpis >PC< a nad nim jest gniazdo hdmi 3 bo teraz mam wpięte w gniazdo hdmi z tyłu tv.Ps. i dziwi mnie to że gdy daje w panelu sterowania nvidii rozdzielczosc wbudowana to przestawia się na rozdzielczosc full hd.

Do góry