Dlatego trochę napisałem. W rozwinięciu. Epson ma bardzo wierne i fajne kolory takie ciut "pokazowe" (nie wiem jak to przetłumaczyć). Tzn. silnie nasycone. Fabrycznie ma też stosunkowa bardzo dobrą kalibrację kolorów. Kontrast oceniają na taki jak u wszystkich innych LCD (myślałem, że będzie liderem bo na to wskazują dane techniczne). W trybie Eco głośność oceniają pozytywnie, przy pełnej jasności ciut gorzej, wtedy jest tak jak u przeciętnych DLP. Dobry obraz w ciemnych scenach. Jasność jako wyraźnie lepszą od Sanyo Z5 i ogólnie powyżej średniej, tylko Panasonic ma lepszą. Ostrość obrazu oceniają jako najlepszą w klasie, wyraźnie lepszą jak Panasonica i DLP. Nie porównywali go do Benqa. Fotki porównaj samtimonek napisał:Witam pisze do ciebie tomek ciekawa strona duzo zdjec porownawczych tylko tyle ze nic z tego nie rozumiem i jak mam dowiedziec sie co ma jakei zalety lub wady.
witam.to mam do ciebie jedno pytanie odnośnie hałasu , jak twoim zdaniem wygląda ta sprawa? jak daleko masz zamontowanego proja od głowy? bo w zasadzie co do obrazu pewnie nie bede miał obiekcji ale przeczytałem post chyba paprykarz18 i napisał ze wyje a w eco jest głosny wiec sam juz nie wiemja miał bym go ok 1m nad głową i nie wiem czy przy takiej odległosci da sie oglądac w nocy film nie za gośno a wrecz nawet cicho (słuchawki odpadająbarthez24 napisał:Witam ponownie
Otóź jestem szczęśliwym! posiadaczem benq w500, pierwsze wrażenia?
Nie mam porównania do innych produktów tego typu, ale jedno mogę powiedzieć, nie wiem jakie cechy mają inne sprzęty, ale to co oferuje Benq W500 z zupełności mi wystarcza.
Obraz o rozdzielczościach HD ready -rewela, zero pikseli, ogląda się naprawde bardzo dobrze. DVD - także obraz jak dla mnie rewelacyjny.
No wg mnie telewizory LCD w sklepach typu Media Markt itp porównania do obrazu nie mają. Projektor u mnie jest oddalony od ekranu ok 2,5 metra, a obraz mam ponad 70 calowy.
Jednym słowem zakup udany jak nic. Teraz bawię się jeszcze ustawieniami itp.
Ktoś tam miał kłopoty z geometrią obrazu. Mi ustawienie zajęło z 30 min, gdyż projektor mocowany nie jest centralnie i pochylony w dół, ale ustawić można (też już się trochę poddawałem)
No jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem projektora Benq W500, polecam zdecydowanie.
Zaprosiłem kilku kumpli na film, to po projekcji zastanawiali się skąd trochę kaski uzbierać na coś takiego, bo wrażenia są niesamowite.
![]()
![]()
lipa_ml napisał:to moze inaczej , czy przy tak zamontowanym proju w500 jak ponizej na linku da sie oglądac komfortowo ? czy z takiej odległosci bedzie w miare cicho czy jednak lepiej na sufit zasadzic? a czy jak wisi na suficie i podaje obraz w dół nie ma jakis zniekształecen obrazu ?
http://img177.imageshack.us/img177/8510/projns8.jpg