Thomson 46FT8865
Internet z Netii przez NetiaSpot.
Internet po LAN działa.
Nie wiem jak podłączyć przez dołączony WiFi dongle (podłączone do portu USB1 telewizora).
W instrukcji można wyczytać:
Do podłączenia bezprzewodowego telewizora do sieci, potrzebny jest bezprzewodowy router lub modem i bezprzewodowy adapter LAN. Podłączyć dostarczony wraz z telewizorem Bezprzewodowy adapter USB z dużym wzmocnieniem (USB dongle) do portu telewizora USB 1.
Internet z Netii przez NetiaSpot.
Internet po LAN działa.
Nie wiem jak podłączyć przez dołączony WiFi dongle (podłączone do portu USB1 telewizora).
W instrukcji można wyczytać:
Podłączenie do sieci bezprzewodowej
Do podłączenia bezprzewodowego telewizora do sieci, potrzebny jest bezprzewodowy router lub modem i bezprzewodowy adapter LAN. Podłączyć dostarczony wraz z telewizorem Bezprzewodowy adapter USB z dużym wzmocnieniem (USB dongle) do portu telewizora USB 1.
1. Wybrać Smart TV > Settings > Interface (Smart TV > Ustawienia > Interfejs), następnie wybrać Ethernet (Ethernet), by podłączyć się do sieci bezprzewodowej.
Gdy na pilocie wybiorę "SmartTV" (czerwony przycisk) lub "Menu" -> "SmartTV" wyświetla się komunikat "Can't connect to online application portal, please check your internet connection" i nie mam możliwości "wejścia" w ustawienia.
Gdy net podłączony jest przez LAN po naciśnięciu "SmartTV" wyświetla się ekran z widżetami(?), po naciśnięciu "settings" (czerwony przycisk na pilocie "telegazetowy") wyświetla się ekran z kafelkami z nazwami krajów, które można podświetlić. I to wszystko
Nie ma innych opcji konfiguracyjnych.

Pomożecie?