TH-46PZ81E - czy ktos zna?

jackwo

New member
Witam, wszystkich, jestem nowy na forum, od kilku dni pilnie chlone Wasze opinie o HDTV.
Zdecydowalem sie na tv 46 Panasonica. Myslalem o py85 lub py 80.
Ostatnio wpadl mi w oko PZ81, ale nie moge go znalesc na jakichkolwiek stronach Panasonica. Znalazlem opis 50pz81.
Czy ktos z Was spotkal sie moze z tym typem?
Co go odroznia od serii 80 lub 85?

Pozdrawiam

jackwo

New member
Dzieki za info,
wiecie moze co to takiego ten freesat tuner?
Podobniez ma zastosowanie w UK, czy to cos w rodzaju tunera naziemnej TV cyfrowej?
W jednym tescie przeczytalem, ze PZ81 ma mozliwosc odczytu filmow HD z kart SD i ma PIP, ale nie moge tych info nigdzie potwierdzic.
czy ten model bardziej przypomina pz80, czy pz 85?
Pozdrawiam

miles19

New member
Uwaga na mały szczegół

modele z końcówką PZ81E są przeznaczone na rynek europejski i nie zawierają tunera FREESAT do odbioru satelitarnych programów FTA, mają tylko tuner DVB / DVB HD, jednak nie wiem czy jest on w standardzie MPEG-4 - z instrukcji wynika, że ta seria ma dekoder audio Dolby Digital Plus, HE-AAC, Dolby Digital, MPEG, co sugeruje obecność MPEG-4 jako kodeka video, ale... nie ma żadnej wzmianki o kodeku MPEG-4, H.264, AVC w instrukcji... słowo MPEG-2 jest za to w instrukcji. Może ktoś już ma PZ81 w odbiera np. TVP HD promo ?? :confused: na pewno menu przynajmniej po angielsku i francusku, czy w PL to nie wiem...

modele z końcówką PZ81B są przeznaczone na rynek brytyjski i mają tuner FREESAT wraz z dekoderem DVB-S / DVB-S2 i kodekiem MPEG-4/H.264. Ale na 100% mają w menu język tylko angielski.

jackwo

New member
Brak na stronie Panasa

Dzieki za te info, ale czulbym sie zdecydowanie pewniej, gdybym mogl je potwierdzic u jakiegos uzytkownika (mozliwosc odtwarzania filmow hd z SCHC) - wystepowala tylko w PZ800, oraz PIP i PAP (tez tylko w PZ800). No i ta naziemna TV cyfrowa.

Pozdrawiam

Do góry