TH-37PX80 + Pc , problem z rozdzielczoscia

maxus3000

New member
Witam posiadam TV panasonic TH-37PX80 , a w kompie karte graficzna radeon hd 2600 pro z dwoma wyjsciami DVI . Tymczasowo jest to polaczone kablem VGA z przejsciowka na DVI od strony PC . System to Windows VISTA . Problem tkwi w tym , ze na monitorze i plazmie wyswietlana jest ta sama rozdzielczosc , a rozdzielczosci domyslnej 1024x720 wogole nie mam w opcjach , wogole nie da sie wlaczyc . Prosilbym kogos o rade , jak to podlaczyc zeby na monitorze byla rozdzialka 1280x1240 , a na plazmie 1024x720 . Z gory thx , i mam nadzieje ze to nie zalezy od slabego kable laczacego , ale domyslnym kablem bedzie DVI-HDMI .

vib

New member
a tak to sie nie da
plazma ma niestandardowa rozdzielczosc i nic nie pomozesz
zawsze z ktorejs strony bedzie obcinalo

maxus3000

New member
dobra juz obczailem , nie potrzeba zmieniac rozdzialki , wystarczy w media playerze classic ustawic format obrazu na 16:9 i juz wszystko smiga na plazmie cacy !!

vib

New member
a nie masz czarnych pasow, badz przy ich likwidacji nie obicna ci badz bokow, bodz dolu/gory badzi/i nienaturalnie ci skaluje nie trzymajac skali ? :p
wszystko wlasnie zalezy od rodzielczosci i proporcji materialu video

maxus3000

New member
przy materiale 1280x720 mam minimalne czarne pasy , wystarczy wziac zuma na jakies 115% i mam na caly ekran , a trace minimalna czesc obrazu , wiec jest spox .

Do góry