TH-37PV80 czy TH-42PV80

yanq33

Member
Jak myślicie czy przy odl. max 2,5m od ekranu lepsze będzie 37" czy 42"? Różnice w cenie (300pln) pomijam. Obraz "poleci" głównie z dekodera "n" i czasem z komputera (DVD i HD 720p)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
a jaki masz wzrok ? Zmęczony ?
Lubisz zasiadać przed telewizorem ?
Ile % dvd i ile telewizji ?

Jarod

New member
Jeżeli max 2,5m to ja bym pozostał na 37 calach. Czasem pewnie zdarzy się zmienić pozycje na kanapie/krześle/fotelu i już będą 2m

wader11

Member
NIe sluchaj doradców z forum :)

Idz do sklepu weż ze sobą miarke ;) stań w odległości z której będziesz patrzył na tv i po temacie. Ja mam 2,5 metra i kupuje 42" ale gdybym miał więcej kasy to był by 50" . Dla mnie już z 1,5 dobrze sią oglądało 42" :). Naprawde to kwestia indywidualna. Idz do sklepu i oceń to będzie tak na prawdę jedyna miarodajna próba - wszelkie rady to subiektywne odczucia :). Pozdrawiam

yanq33

Member
Właśnie zależy mi na subiektywnych opiniach za które dziękuję :) a co do porównania w/wym plazm Panasonica to oczywiście obejrzę je sobie w sklepie.

kiki
Mam wadę wzroku ale czy jest on zmęczony to trudno powiedzieć - pod koniec dnia na pewno ;)
Zasiadać przed telewizorem nie lubię zapewne dlatego że nie bardzo mam co oglądać na podstawowych programach
Po zakupie TV i dekodera "n" prawdopodobnie będę oglądał 70% telewizji (filmy, Discovery, zero sportu he he) a reszta to filmy DVD i HD z komputera

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
zdecydowanie 42" Panasonic. Możesz mieć wątpliwość przez pierwsze dni. Później będziesz szczerze zadowolony.

wader11 - rozsmieszyłeś mnie do łez.
Skoro nie słuchać osób na forum - to nie słuchać również Ciebie . Czyli kłania sie podwójna negacja z matematyki.
Czyli nie chodź do sklepu z miarką , nie stawaj w oddległości .......:D:D:D

ctrlz

New member
witam

ja tam miałem miarke w sklepie.

ja mam do siediska okolo 3.5 metra i zdecydowalem sie na 37. Nie zaluje. telewizor wydaje sie wiekszy w domu niz na pólce w sklepie Nie zawsze jestesmy te 3.5 m nie raz jestsmy blisko ekranu. Jezeli chcesz aby telewizor był twoim głównym meblem to smialo bierz 42. ja na 22 metrach uwazam ze 37 jest w sam raz
Ale to tylko moje odczucie

wader11

Member
kiki napisał:
zdecydowanie 42" Panasonic. Możesz mieć wątpliwość przez pierwsze dni. Później będziesz szczerze zadowolony.

wader11 - rozsmieszyłeś mnie do łez.
Skoro nie słuchać osób na forum - to nie słuchać również Ciebie . Czyli kłania sie podwójna negacja z matematyki.
Czyli nie chodź do sklepu z miarką , nie stawaj w oddległości .......:D:D:D

kiki oczywiście słuchać - ale miarodajne będzie tylko wyłącznie własne odczucie :) . Co do miarki to ja właśnie tak zrobiłem - był to uśmiech z oczkiem bo wydawało mi się że nie wszyscy mają odwagę by rozwijać taśmę budowlaną czy miarkę krawiecką ;) w sklepie :). Tak więc nie były to negacje tylko rada aby jego własne oczy zadecydowały . Pozdrawiam :)

darcun

New member
Bez reklam
wader11 - cyt: NIe sluchaj doradców z forum :)

Witam!
W takim razie skąd przybywasz?
Widzę,że jesteś za a nawet przeciw. :confused: :hmm:

Ostatnia edycja:

wader11

Member
darcun patrz na emotikon :)

to jeszcze raz wyjaśnie bo widzę że ludzie nie widzą :) ;) itd :). Słuchać można i trzeba bo pomaga to wyrobić sobie pogląd - ale prawde powiedzą jego OCZY . tak więc miarka w łapę ;) i do sklepu - to bedzie jedyne co można zrobić żeby być zadowolony a nie mieć później pretesnji że ten powiedział że będzie OK a nie jest akurat dla mnie ;) . Tyle wyjaśnień :) .

btw. z kąd ? ehhehehe raczej skąd . Pozdrawiam i więcej dystansu.

serce

New member
Zawsze lepiej jest brać większy model:eek:k:tylko jest jedna granica-flota,jednak 37 a 42 różnia się groszami dlatego tym bardziej 42cale.Większość ma tak,że jak zobaczy większy ekran niż u siebie to już ma zajawke na więcej cali.

Niezła literówka "z kąd" - wpadka :twisted:

darcun

New member
Bez reklam
Wystąpił błąd w pisaniu z pośpiechu.
Wielu osobom na tym forum zdarzyło się napisac jakiś tekst z błędem/przecież to nie dyktando/.
Ale doradzając na forum samemu i każąc nie słuchać innych,to dopiero wydaje się być śmieszne.

Ostatnia edycja:

GoliMilan

New member
Mam 3 metry do telewizora, trzy tygodnie temu kupiłem Panasa 42pv80, a juz od tygodnia żałuje, że nie wziąłem czegos o przekątnej 50 cali:D

darcun

New member
Bez reklam
Klub HDTV.com.pl

icon1.gif
NIe sluchaj doradców z forum :)
Idz do sklepu weż ze sobą miarke :wink: stań w odległości z której będziesz patrzył na tv i po temacie. Ja mam 2,5 metra i kupuje 42" ale gdybym miał więcej kasy to był by 50" . Dla mnie już z 1,5 dobrze sią oglądało 42" :). Naprawde to kwestia indywidualna. Idz do sklepu i oceń to będzie tak na prawdę jedyna miarodajna próba - wszelkie rady to subiektywne odczucia :). Pozdrawiam

wader11
" Przyganiał kocioł garnkowi".
Zdecyduj się jak masz pisać- "Naprawde" czy "na prawdę" ?
Oraz czy w Twoim tekscie #12 wyraz "pretesnji" to jest dobrze?
I co Ty na to powiesz?
Jak sam widzisz,czyje błędy widzi się pod lasem,a swoich nie widać pod nosem.

wader11-W temacie :TH-42PY700P czy TH-42PY85 czy TH-42PZ85
piszesz w tytule:To po kolei /#3/
cyt: "bo nie wiadomo jaki standard przymie się w polce."
Chyba nie chodzi Ci o taniec?
Jak sam widzisz,że powiedzenie /kto czym wojuje od tego ginie/ jest nadal aktualne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

yanq33

Member
Dzięki za rady, kupię 42" - zawsze to +5 do e-penisa* Tak na serio to porównywałem w sklepie 37PV80 do 42PV80 a że rozpraszały mnie stojące obok 60" potwory więc zdecydowałem się na większe zło ;)

*-żart

Miras1260

New member
Popieram Kikiego.Proponuje 42".Jestem szczesliwym posiadaczem tej plazmy, i szczerze mowiac jak moglbym teraz zamienic na wiekszy, nie zastanawialbym sie ani chwili.A odleglosc od niej to 2,5-3 metry

Do góry