Th-37pv7p + XBOX360

Duszolap

New member
Witam,

Zakupilem pare dni temu XBox 360, niestety niezdecydowanie nie pozwolilo mi kupic telewizora do tej zabawki:) - i tutaj mam do was ogromna prosbe - pomozcie;)

Nie chcialbym rozwijac debaty plasma vs lcd bo chyba nie ma to sensu, mam jednak kilka pytan:

1) Th-37pv7p a moze wersja 42" - przeznaczenie duzy "standardowy" pokoj w typowym m-4

2) Poniewaz plazmy maja natywna rozdzielnosc 1024x720, jesli dobrze rozumiem sygnal 1080i i 1080p jest skalowany w dol. Tu rodzi sie pytanie/watpliwosc - jak radzi sobie ten Tv z jakoscia tego skalowania? czy nie nalezalo by jednak isc w strone LCD ktory pozwoli wyswietlac obraz w rodzielczosc "podawanej" przez konsole?
Wiem , ze same parametry nie decyduja i byc moze "na oko" skalowane w dol 1080 z X'a nie bedzie wcale gorsze niz natywne w LCD - tego typu dylemat nie pozwala mi podjac decyzji;/

motobartcompany

New member
Radzi sobie bardzo dobrze, byłem posiadaczem 42 calowego PV70p i powiem ci że jakośc obrazu chyba była lepsza niż na TV co teraz mam - Sony 40 v2500

inna sprawa to, że na plaźmie robiły się powidoki oraz w ruchu zielone krawędzie.

Do góry