PHP:
Ale standardowe pytanko, co kupić :hmm:
Od lat nie słuchałem muzyki na dobrym sprzęcie.
Od czasów stereo i UNITRY w pokoju u rodziców
Nie chce inwestować kroci w średniej/wysokiej jakości sprzęt, ponieważ za parę lat będziemy uciekać z żoncią do domu.. jak się zbuduje
Do tego czasu chce jednak w końcu kupić sobie amplituner
I tutaj rodzi się problem, bo już dawno pogubiłem się w możliwościach jakie oferują producenci..
Jestem mocno do tyłu z trendami i sprzętem.
Wymagania mam proste - sam amplituner 1000-1500zł
Więcej niż 5.1 raczej jest niepotrzebne
Pod ampek chce podłączyć PS4 jak się pojawi plus TV (posiadam dekoder z UPC)
Fajnie też byłoby podłączyć PC
Super jakby ampek łączył się z DLNA - ale wydaje mi się, że można to ominąć przez konsole (po co w ampku i konsoli równocześnie internet - chyba, że się mylę)
Niestety trudno jest mnie przekonać do innych firm niż SONY albo ewentualnie Pioneer, jak słyszę o "danonkach" to jakoś mnie z automatu odrzuca..
Wiem, że takie tematy trafiają od razu do kosza, a autorowi zarzuca się brak umiejętności korzystania z wyszukiwarki..
Ale tutaj rzecz jest prosta - wyszukując informacje nie dość, że się pogubiłem to i w dodatku natykam się na sprzeczne informacje.. więc jak tu być mądrym ?
Moje pytanie/prośba jest stosunkowo proste:
* Wytłumaczcie w co teraz najlepiej inwestować jeśli chodzi o audio z niższej półki (przediał 1000zł-1500zł za amplituner)
* Wytłumaczenie (i najlepiej pokazanie przykładów np. na Tubie) jak działa korzystanie z urządzeń mobilnych do sterowania amplitunerami.
* Podanie konkretnych modeli, które warto sprawdzić u sprzedawców, a które analogicznie "olać"
* Czy jest sens kupno ampka z internetem skoro mam PS3 i chcę kupić PS4 ? i w ogóle chce podłączyć PC do ampka (ostatecznie kablem nawet)
Mam problem taki, że oglądając ofertę Pioneera między modelem
VSX-922-K 7.2 kanałowy amplituner AV z 6x HDMI, AirPlay, DLNA, Remote Control App, Przetwornikiem Video i funkcją Phase Control Plus - Pioneer Wzmacniacze, odbiorniki audio-wideo
a
5.1 kanałowy amplituner AV z 6 gniazdami HDMI, AirPlay, DLNA, pilot zdalnego sterowania App and vTuner Internet Radio
widzę różnice tylko w liczbie głośników
Natomiast ten
Sony STRDH730 Amplituner 7.1-kanałowy
wydaje mi się najlepszą opcją
Czuje, że nie rozumiem i omijam parę kwestii
Chopy (i panie)
Doradźcie proszę.
Dajcie linka do fajnych artykułów wartych poczytania, żeby zacząć coś rozumieć.
Kiedyś to było proste - moc + jakość elementów
a teraz ? Ja pierdyle