Telewizory OLED 4K LG z serii 65EG960V i 55EG960V 4K dostępne w sierpniu czy we wrześniu ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Telewizory OLED 4K LG z serii 65EG960V i 55EG960V 4K dostępne w sierpniu czy we wrześniu ?
LG-EG960V-oled-tv-1-770x440.jpg

Na początku tego roku firma przedstawiała swoje nowe modele UHD, ale dopiero teraz będą wchodzić do sprzedaży.
LG jest pierwszym producentem, który wprowadzi na świecie telewizory OLED o rozdzielczości 4K.
Seria obejmuje dwa modele; 65EG960V i 55EG960V. Oprócz wysokiej rozdzielczości 4K telewizory mają zakrzywiony ekran i są na nowej platformie webOS 2.0 Smart TV.

Prawdopodobnie od sierpnia będzie można składać wstępne zamówienia na 55EG960V i 65EG960V.
Szczegóły wkrótce
homecinemamagazine.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ciekawy jestem jaka cena będzie .... ale czerń jest oszałamiająca w oledach i to trzeba przyznać że nie osiągalna dla innej technologii.

bluray

Banned
Czerń rzutuje zasadniczo na reprodukcję pozostałych kolorów.
Dlatego ukułem hasło:
BEZ CZARNEJ CZERNI NIE MA PQ.
Zabiegi typu [miejscowe wygaszanie] [strefowe wygaszanie] to takie półśrodki.
To one zwiększają koszty produkcji systemów podświetlających matryce oraz generują wysokie zużycie procesora AV w płycie głównej TV.

PQ = picture quality = jakość obrazu.
Zabawny parametr wymieniany zawsze przez "Kowalskich" na pierwszym miejscu a o którym wiedza jest ZEROWA.
Jeżeli więc szukasz PQ to tylko OLED WRGB.

Pozostałe parametry to trzecia liga oprócz ostrości w ruchu.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale w ledach się to dosyć sprawdza i znacznie lepiej jest mieć np. strefowe wygaszanie niż nie mieć .. Oled i tak to przebija ale nie każdego stać na tv oled 4k w 65 calach za powiedzmy 35 tys.. Jak widać po sprzedaży na razie ludzie nie gonią do sklepów za oledami ale w miarę czasu jak będą tanieć na pewno pobyt będzie większy.

Big-Apple

New member
Ale w ledach się to dosyć sprawdza i znacznie lepiej jest mieć np. strefowe wygaszanie niż nie mieć .. Oled i tak to przebija ale nie każdego stać na tv oled 4k w 65 calach za powiedzmy 35 tys.. Jak widać po sprzedaży na razie ludzie nie gonią do sklepów za oledami ale w miarę czasu jak będą tanieć na pewno pobyt będzie większy.

Ceny będą takie jak pierwszy plazmy 1080p 50hz u nas. Ja pamiętam jeszcze przed zakupem cenniki typu 15000-2000 i to za raptem 47-50. Dopiero później sie pojawiały 100hz

Czytałem że ma się pojawić aktualizacja firmware dla HDR tyle tylko że ja wole by LG komuś sprzedało te panele i by był dostępny w innej marce ich panel . Bo LG ma poza jakościa TV całą reszte lipną.

aaa111

New member
Piękny sprzęcik choć w całkowicie zaporowych cenach. Gdyby tak pojawił się zwykły oled fhd 60" za 10k to byłyby jakiś konkret.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Patrząc jak w historii wprowadzane były modele innych firm o gorszych parametrach niż obecny LG, a były zdecydowanie droższe. To OLed LG jawi się być bardzo tanim sprzętem. Jest nawet teraz tańsza od SUHD Samsunga, czy UHD Panasonica.

bluray

Banned
Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ceny będą takie jak pierwszy plazmy 1080p 50hz u nas. Ja pamiętam jeszcze przed zakupem cenniki typu 15000-2000 i to za raptem 47-50. Dopiero później sie pojawiały 100hz

Czytałem że ma się pojawić aktualizacja firmware dla HDR tyle tylko że ja wole by LG komuś sprzedało te panele i by był dostępny w innej marce ich panel . Bo LG ma poza jakościa TV całą reszte lipną.

Myślę że będą matryce sprzedawać to kwestia czasu - dla nich to jest zarobek i nie ponoszą odpowiedzialności, bo wtedy gwarantem jest firma która włoży ten panel do swojego tv...

U nas cena za 65 cali cena będzie około 35 tys tak myślę...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie jest tak dobrze. Producent odpowiada za jakość matrycy.
Był już taki przypadek. Samsung zapłacił Toshibie za matryce w telewizorach które padły w 90% przed ukończeniem gwarancji.
Toshiba stanęła na wysokości zadania i wymieniła wszystkim użytkownikom telewizory na nowe bez wad nawet wówczas gdy u klienta skończyła się gwarancja. Ale odpowiedzialność jest !

Do góry