jako świeżo upieczony właściciel 55 calowego LG LM860v, polecam ten model konwersja 2D-3D świetna i oczywiście zgodzę się z kiki'm dopiero na materiale wysokiej rozdzielczości można zobaczyć jak świetna jest to technologia. Choć konwertowane programy w TV lub filmy w necie też się miło ogląda w 3D ale to nie jest to samo. Co do samego 3D (bez konwersji) to mój brat który ma problemy z dostrzeganiem przestrzenności (jakieś zaburzenia wzrokowe i np w kinie na filmie 3D nie dostrzega efektu) powiedział że dopiero na tym modelu dostrzegł efekt 3D, oglądał kila LG różnych serii i nic, a sam ma serie 6. Jeżeli chodzi o pasywne 3D to mogę polecić ten model z czystym sumieniem. Nawet co do kątów byłem zaskoczony bo fakt że telewizor mam ustawiony na wysokości oczu jak siedzę, ale naczytałem się że trzeba siedzieć bardzo na wprost do telewizora, a okazało się że oglądaliśmy 14GB bluray 3D z DTS (przez USB TV puścił to bez zająknięcia) i siedzieliśmy jakieś 1,5-2m od siebie i obraz jest szklanka, dopiero jak się mocno przesunąłem lub wstałem to zaczął się rozmazywać. Tak więc ważne aby TV był mniej więcej na wysokości głowy bo problem jest bardziej z "góra dół" ale nie trzeba siedzieć centralne przed np. 2 osoby bardzo blisko siebie.
A i jeszcze jedno co do rozdzielczości, bo jest wiele dyskusji na temat 3D pasywne i aktywne że na pasywnym jeż niższa rozdziałka i to jest minus, rozumiem że wiele osób jest tylko teoretykami, bo ja wcześniej nie miałem 3D ale filmy 1080p lub 720p to był dla mnie standard i bardzo dobrze wychwytuję słabszą jakość materiału więc myślałem że naprawdę na tym pasywnym 3D będzie to słabiej wyglądało co się okazało 14gb bluray w 3D jest naprawdę świetnej jakości i efekty niesamowite, nie wiem jakie trzeba mieć oko aby napisać że to jest wada i że gorzej się ogląda, teraz jak już z tym obcuje to uważam że to czysta propaganda, jeżeli tak wygląda "gorsze" bo pasywne to ja jestem za gorszym. Obejrzałem 2 filmy pod rząd, ponad 4 godziny i to była czysta przyjemność, a po 15min aktywnego zdejmuje okulary bo nie daje rady. Polecam i jeszcze raz polecam
ps. Dodam tylko mały OT dotyczący sygnału SD w tym modelu, może komuś również to się przyda. Po kilku ustawieniach telewizora zaprosiłem paru znajomych do obejrzenia mojego nowego zakupu, wszyscy mają 47 calowe tv znanych marek z tego roku, i wszyscy byli bardzo mile zaskoczeni jakością kanałów SD, zwłaszcza że to 55cali więc nie powinno być rewelacji. Nie wiem czy to te 200hz czy coś innego ale obraz tych kanałów (multimedia) jest naprawdę świetny. Co więcej są kanały (lub może na takie programy trafialiśmy) gdzie obraz wygląda prawie tak dobrze jak na kanale HD z odległości np. 2m od TV co jest naprawdę zaskakujące, a nie oglądałem tego sam tylko w gronie znajomych którzy mają różne marki w domu więc te odczucia są bardzo obiektywne.