Telewizor? z cyfra

moratar

New member
Czy zna ktokolwiek telewizor ktory mozna by podlaczyc odrazu do cyfrowej telewizji kablowej w polsce?
Z tego co zaobserwowalem w pracy z dekoderem od astera:
programy sa przelaczane duzo wolniej niz na normalnym telewizorze. Nie sa pamietane ustawienia dla kanalow. A wiec poco uzywa sie cyfrowej telewizji z dekoderem jesli jest to mniej wygodne. Wszystko dziala jak monitor z podlaczeniem audio/video. Po co mi tuner w telewizorze, po co mi coraz wiecej pilotow? Po co mam 150 kanalow w tv.

Wszystko to jakies bez sensu.

Jest jakas opcja aby miec cyfre odrazu na telewizorze pomijajac felerne i nie efektywnie dzialajace dekodery/tunery dostarczane przez kablowke? Jaki telewizor dziala z jaka kablowka, jesli wogole sa takie w polsce.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Lepiej wymień na nowy tuner i skorzystaj z takiej oferty:

Najcieńszy telewizor na świecie to Hitachi 37 UT MX 70 - jest też najlżejszym telewizorem. Pamiętać też musisz że potrzebny Ci tuner zewnętrzny ze złączem HDMI.
p1050016gn8.jpg

p1050005hs7.jpg

No i genialne pociagnięcie Hitachi że nie da się podłączyć byle jakiego
sygnału. Tylko sygnał cyfrowy co zawsze owocuje niesamowitą jakością.Zresztą co tu gadać:
p1080120il7.jpg

Nec Multeos:
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=14770

P1030104.jpg

P1030107.jpg

telewizory o które pytasz to telewizory które mają tunery DVB-C . Tylko nie wiem czy Twój operator jest przygotowany.

Peek

New member
Bez reklam
moratar napisał:
Jest jakas opcja aby miec cyfre odrazu na telewizorze pomijajac felerne i nie efektywnie dzialajace dekodery/tunery dostarczane przez kablowke? Jaki telewizor dziala z jaka kablowka, jesli wogole sa takie w polsce.

W Polsce takiej opcji NIE MA!!!

Polskie kablówki tak przygotowują swoje dekodery by miały różnie ustawienia niezbędne dla swoich sieci. Powiem Ci więcej: W polskich kablówkach nie mozesz też dokupic sobie takiego dekodera jaki chcesz, bo te Asterowskie, UPCowskie, Vectrowskie etc. mają w sobie ustawienia. Jeżeli kupisz taki TV jak podawał kolega bedziesz miał tylko analog, bo tuner DVB-C w TV nie odkoduje sygnału.

moratar

New member
:(
To kiepsko troche.
A jest jakaś opcji aby zmieniać kanały na telewizora, a nie na zewnętrznym urządzeniu? Tak jak viera link panasonica że telewizor gada z dvd, tak tutaj aby telewizor gadał z tunerem od kablówki, lub z jakims dekoderem od tv-sat.

Ostatnia edycja:

moratar

New member
:D
że też sam na to nie wpadłem aby kupić programowalnego pilota :)

No ale podgladu w pip i tak nie bede miał. Przynajmniej problem sterty pilotow odejdzie.
No ale w sumie pip nie musi być po cyfrze może być po analogu.
Dzieki.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
pilot w zależności od ceny - obsługuje jak zaprogramujesz - wszystkie funkcje w telewizorze.

Do góry