Telewizor Ultra HD firmy Philips 50PUS7101 - jeden z pierwszych testów tego modelu na Flatpanels.DK

Status
Zamknięty.

accu

New member
Bez reklam
Telewizor Ultra HD firmy Philips 55PUS7101 - jeden z pierwszych testów tego modelu na Flatpanels.DK

Witam uprzejmie,

Ceniony duński recenzent sprzętu audio-video Rasmus Larsen w dniu 23 maja 2016 r. przedstawia test
telewizora Ultra HD , Philips 55PUS7101 na portalu flatpanels.dk . Więcej na stronie :

Philips 7101 test/anmeldelse - FlatpanelsDK

Lubię neutralne testy telewizorów , a do takich można zaliczyć ten test telewizora Philips 55PUS7101 .
Recenzent duński "wyłapał" błąd krytyczny tego telewizora , który polega na wyświetlaniu szerszej gamy (przestrzeni) kolorów we wszystkich profilach (trybach obrazu), zamiast wyświetlać taką rozszerzoną gamę kolorów w profilu , gdy treść danego programu jest w takiej rozszerzonej palecie kolorów zrealizowana . Duża "wpadka" Philipsa bez dwóch zdań . Ocena redakcji : najgorszy wyświetlacz Philipsa od kilku lat .:neutral:

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

brodacz

Active member
Bez reklam
W tytule podałeś 50 zamiast 55 ale mniejsza o to. Należy ci się duże piwo ode mnie i pewnie kikiego. Ode mnie bo miałem go już kupować a od kikiego bo musi się zastanowić co z kalibracją. Nie wyobrażam sobie, ze teraz dostaję "skalibrowany" tv i po aktualizacji softu wszystko o kant pośladków... A może ten wybieg został celowo zrobiony tylko na Danię bo tam lubią Samsungowi kolorki a na Polskę będzie poprawnie? Niestety... u nas też ludzie wolą alternatywne ubarwienie.

vigoo

Banned
Naprawdę myślisz, że takie cuda to tylko na Danię? Bez żartów. W końcu to Philips. Wystarczy w miarę obiektywny test i pojawiają się takie kwiatki...

WuMike

New member
Bez reklam
Telewizor przekłamujący kolory, z mizerną czernią i czkawką przy odtwarzaniu UHD? O matko.... Tego nie uratuje nawet ambilight, ani szersze kąty widzenia.

Jeśli Philips, to tylko 7601, na matrycy VA, ale wiadomo - ten jest sporo droższy.

nadal

New member
Witam uprzejmie,

Ceniony duński recenzent sprzętu audio-video Rasmus Larsen w dniu 23 maja 2016 r. przedstawia test
telewizora Ultra HD , Philips 55PUS7101 na portalu flatpanels.dk . Więcej na stronie :

Philips 7101 test/anmeldelse - FlatpanelsDK

Lubię neutralne testy telewizorów , a do takich można zaliczyć ten test telewizora Philips 55PUS7101 .
Recenzent duński "wyłapał" błąd krytyczny tego telewizora , który polega na wyświetlaniu szerszej gamy (przestrzeni) kolorów we wszystkich profilach (trybach obrazu), zamiast wyświetlać taką rozszerzoną gamę kolorów w profilu , gdy treść danego programu jest w takiej rozszerzonej palecie kolorów zrealizowana . Duża "wpadka" Philipsa bez dwóch zdań . Ocena redakcji : najgorszy wyświetlacz Philipsa od kilku lat .:neutral:

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

o co tu chodzi ??? = panel 8 czy 10 bit ??? ; najgorszy wyświetlacz Philipsa od kilku lat ???

to co w takim razie, kto tu ma rację ???; tu taki test a tu taki ???

to jest poważne forum, czy co jest grane ???

może ktoś z prowadzących się wypowie ?:hmm:

vigoo

Banned
Jesteś zarejestrowany na tym forum od 6 lat i jeszcze nie połapałeś się co tu jest grane?? ;)
Przecież każdy Philips testowany na tym forum jest telewizorem idealnym...

miru5

New member
kolejny bubel PHILIPSA...
tłumaczenie przez translatora :

Słaby poziom czerni i kontrast
Wszystkie treści są wypchnięte z szerszym kolorze
niedokładne kolory
Zacina UHD Blu-ray pod znakiem ruchu
Android TV wciąż nie jest dobra
Brak sprzętu do HDR

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
1. Test który jest dotyczy dokładnie :
http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/125602-philips-55pus7181-
test-czyli-model-2016-na-nowej-platformie-zapowiada-sie-niezwykla-
czystosc-barw-bo-philips-schodzi-z-wyzszym-wyposazeniem-do-nizszej-
klasy.html
2. Nie podniecam się różnymi testami póki sam ich nie sprawdzę.
3. Odkąd LG podawało kontrast 10.000.000:1 a Pioneer 200.000:1
Przy czym Pioneer grał 1000 razy lepiej. Żadna ściema na mnie nie działa.
4. Udzieliłem rekomendacji zakupowej dziesiątkom tysięcy ludzi, którzy kupili
telewizory u nas i procent nie trafionych porad sięga promila.
5. Testy które przeprowadzam są elementem jednym z wyborów, a nie
decyzją konieczności zakupu.
6. Każdy kto kupuje telewizor ma prawo zawrócić go lub wymienić na inny.
7. Widziałem testy na największych portalach które nie mają żadnego
przełożenia na rzeczywistość.

Test modelu PUS7101 zostanie przeprowadzony, do tego czasu aby nie jątrzyć i obrażać temat zostanie zamknięty.

Status
Zamknięty.
Do góry