mam ten model z komputeronika
za te 2200zł to w sumie dobra cena, ja dałem 2700 i w sumie trochę teraz żałuje, głównie przez te cenę 2200, 500zł piechota nie chodzi

u mnie działa pod netfixem, nc+ i ps4 pro
jest to rgbw ips, sprawdziłem po przez zrobienie zdjęcia z bliska jak na filmiku,
https://www.youtube.com/watch?v=Rssh8FqMI_8
Netfix działa bardzo fajnie, płynnie nie zawiesza sie nie zacina
podobnie youtub
reszta aplikacji to nie wiem co ale to jakieś nie na nasz rynek raczej.
tv odtwarza płynnie materiały z usb tylko mkv, aviki to pokaz slajdów.
przed zakupem wzorowałem się danymi z displayspecifications.com/en
które w skrócie można włożyć między bajki, pisali tam ze VA i w ogóle rożne takie
ogólnie to najbiedniejszy model p6006 tylko w wersji 60 cala
szczególnie po za bluetooth brakuje mi złącza optycznego jest tylko spdif
teraz mam SAMSUNG HW-K450 no i nie ma jak go podłączyć, cza jakaś przejściówka z spdif na optyka
Co do ps4 to obraz jest bardzo ładny ostry hdr też fajnie działa szczególnie w grach sony, takich jak Horizon Zero Dawn, Last Of Us, Uncharted 4
W innych grach trochę gorzej, w dzień za jasno w nocy za ciemno, ale to raczej wina gry a nie tv.
Z wad to jeszcze claudin, podświetlenie jest direct led, ale przy krawędziach tv "wylewa" się co jest dziwne i męczące przy ciemnych scenach.
Kontrast też nie powala, ale tv głównie w dzień oglądany więc daje radę.
No i teraz w lato jak więcej słońca wpada do pokoju i w ogóle to nawet na jasności 100% czasem wydaje się być za ciemny w nocy za to oglądam na 25-30%
tez panel odbija światło przez co widzę w nim okno.
Z kalibracją cza się trochę pobawić i w sumie nie ma 1 uniwersalnego ustawienia.
W sporcie matryca przy piłce nożnej tworzą się pionowe pasy podczas szybkiego przesuwu kamery goniącej za piłką,takie cienie z trawy chyba??
matryca 60hz to pewno dlatego.
Edit
jeszcze z minusów to pilot którym cza celować w tv szczególnie przy korzystaniu pod kątem.