telewizor około 3000 około 42 cali

Wojtek_L

New member
Witam wszystkich
Na nowy telewizor czekam już około roku i teraz zaczęło mi się już mocno śpieszyć więc prosze o pomoc kogoś doświadczonego

Moje warunki:
Jakie masz warunki = ok 5 m x 4 m
Preferowana wielkość matrycy = 40" - 42"
Preferowane marki = brak
Preferowana technologia = wcześniej powiedziałbym że tylko lcd ale teraz zgłupiałem
Jaki sygnał = kablówka z multimediów, gdy tylko pojawi się telewizor od razu cyfrowa multimedia DTV z hd
Jaka odległość od ekranu = około 2,5 metra
Jakie urządzenia do podłączenia = DVD, Komputer (Geforce 8800 GT 1gb z hd), być może ps3 lub inne urządzenie z blu ray
Jaka klasa cenowa = około 3000
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy = raczej popołudnie wieczór i noc, ale w wekendy i święta raczej w dzień wieczorami mam inne zajęcia :D
Jakie masz nasłonecznienie pokoju = duże okna od wschodu słońca wyposażone w rolety
Ile osób zasiada przed telewizorem = 2
Jaki masz ulubiony program = filmy tylko w jakości dvd, divx raczej rzadko mam nadzieje na coś lepszego, napalam się na discovery w hd
Jaki masz telewizor = 21" staruszek w spadku firma Provision :( ale też monitor 24" LCD Samsung
Ma stać czy wisieć = obojętnie ale raczej stać
Czego oczekujesz od telewizora = DVB-T MPEG4 ale tak naprawde jakości głownie filmy i gry
Czy ma być HD Ready czy Full HD – Full HD

Mocno zastanawiałem się nad Samsungiem LE40B650 w necie za 3100 zł, Sony KDL-40V5500 ale teraz już nie wiem i czekam na jakąś podpowiedź

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
http://www.toshiba-av.pl/TV/LCD/AV6/148/42AV635DG - sprawdź wyposażenie , pełne topowe.
    • Kontrast statyczny 1 000:1
    • Czas reakcji GTG 5ms
    • Matryca z polyskiem / matowa półmatowa
    • Resolution +
    • 3D filtr grzebieniowy
    • Kontrast dynamiczny* 20 000:1
    • Rozdzielczość 1920x1080
    • Auto Kontrast (czujnik światła)
    • META BRAIN
    • HDMI™ max. rozdziel. 1080p 60Hz
    • Stop klatka
    • Manualna regulacja podświetlenia
    • Jasność (cd/m²) 500
    • Tryb Kinowy (60Hz -> 24Hz)
    • JPEG
    • Liczba złącz HDMI™ x 4
Masz wszystko co chciałeś .
http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=44330 - może to coś Ci rozwiąże

Wojtek_L

New member
żeczywiście ekstra ale 4000 to już dla mnie troche za dużo

sprzedawcy w moim mieście (świdnica) to niedouczone głąby a niestety nie mam możliwości sprawdzenia (podłączenie swojego sprzętu) kilku telewizorów, więc sugeruje się bardzie doświadczonymi w tej materii czyt. użytkownikami tego forum
Pozdrawiam i czekam na jeszcze jakąś podpowiedź

Ostatnia edycja:

Wojtek_L

New member
Wojtek_L napisał:
Witam wszystkich
Na nowy telewizor czekam już około roku i teraz zaczęło mi się już mocno śpieszyć więc prosze o pomoc kogoś doświadczonego

Moje warunki:
Jakie masz warunki = ok 5 m x 4 m
Preferowana wielkość matrycy = 40" - 42"
Preferowane marki = brak
Preferowana technologia = wcześniej powiedziałbym że tylko lcd ale teraz zgłupiałem
Jaki sygnał = kablówka z multimediów, gdy tylko pojawi się telewizor od razu cyfrowa multimedia DTV z hd
Jaka odległość od ekranu = około 2,5 metra
Jakie urządzenia do podłączenia = DVD, Komputer (Geforce 8800 GT 1gb z hd), być może ps3 lub inne urządzenie z blu ray
Jaka klasa cenowa = około 3000
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy = raczej popołudnie wieczór i noc, ale w wekendy i święta raczej w dzień wieczorami mam inne zajęcia :D
Jakie masz nasłonecznienie pokoju = duże okna od wschodu słońca wyposażone w rolety
Ile osób zasiada przed telewizorem = 2
Jaki masz ulubiony program = filmy tylko w jakości dvd, divx raczej rzadko mam nadzieje na coś lepszego, napalam się na discovery w hd
Jaki masz telewizor = 21" staruszek w spadku firma Provision :( ale też monitor 24" LCD Samsung
Ma stać czy wisieć = obojętnie ale raczej stać
Czego oczekujesz od telewizora = DVB-T MPEG4 ale tak naprawde jakości głownie filmy i gry
Czy ma być HD Ready czy Full HD – Full HD

Mocno zastanawiałem się nad Samsungiem LE40B650 w necie za 3100 zł, Sony KDL-40V5500 ale teraz już nie wiem i czekam na jakąś podpowiedź

Mam do wydania powiedzmy jakieś 3200 już byłem zdecydowany na b650 ale po przeczytaniu 300 stron wątku o tym sprzęcie już sam nie wiem bo coraz więcej osób jest średnio zadowolonych

Do góry