Telewizor LED/LCD 40-42" - 2500zł +/-

paramedic

New member
Witam was koledzy :)

Planuję zakup TV, najlepiej LED chodź dobrym LCD nei pogardzę.
Moje wymagania co do tv:
-40-42"
-min 100Hz
-Full HD
-wysoka rozdzielczość
-ładne kolory, szczególnie dobra czerń
-Bardzo dobry, przejrzysty, dobrze odwzorowowany, obraz na sygnałach cyfrowym i HD
-ostry i przejrzysty obraz
-Dobry procesor, tak aby obraz nie 'smugował', - czyli poprostu szybka reakcja obrazów w szybkich scenach
-mozliwosc podlaczenia internetu (najlepiej bezprzewodowo),
-ipla,youtube,iplex
-hdmi min 2, usb,
-tuner mpeg4

Jesli chodzi o producenta to jestem otwarty na propozycje.

Zastanawiam się jeszcze nad plazmą panasonica, ale nie wiem czym się róznią modele:
TX-P42G30 vs TX-P42G30E ?? Czy ktoś mi wytłumaczy czym się rózni ten z tą literką E na końcu od tego bez?

Koledzy co byście polecili?
Jeżeli to konieczne to możemy budżet wyciagnąć do 2700zł, ale wolałbym uniknąć tego.
W przyszłym tygodniu chciałbym już kupić coś.
Prosze o propozycję i pozdrawiam! :)

Ostatnia edycja:

don111

Banned
niczym się nie różnią

E30 vs G30 to jest porównanie nie na miejscu, bo tu jest różnica klas mimo podobnej ceny
ten pierwszy ma zaletę w postaci matowej matrycy, czyli brak odbić w jasny dzień... na tym się kończą jego zalety w porównaniu z G30, który ma jakieś 5x lepszy kontrast i czerń, dużo lepsze kolory, odwzorowanie ruchu oraz resztę zalet plazm czyli najważniejsza (ogólnie) szeroko pojęta naturalność obrazu (ruch i kolory), taki sam obraz pod kątem, brak cloudingu

paramedic

New member
W salonei, w którym docelowo ma stać TV jest dosyć jasno i jednak jest duże nasłonecznienie szczególnie popołudniu, tv bedzie ustawione w kierunku południowo zachodnim (ekranem) w dodatku do okien balkonowych tyle, że są rolety więc mozna zasłonic. Tyle, że nei bardzo rozumiem co to ma wspólnego?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To w takich warunkach jednak byłbym za innym rozwiązaniem :
Panasonic 42E30 lub
016_P1240484.JPG

Panasonic podaje też że odświeżanie 200 Hz w połączeniu z technologią inteligentnego tworzenia klatek obrazu w wersji Pro zapewnia bardzo dobrą jakość obrazu ruchomego.
http://www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/66752-panasonic-lcd-led-tx-l37e30-test-otwarty.html

- 40LE 830 Sharpa z matrycą matową aktywną
008_DSC_9601.jpg

http://www.hdtv.com.pl/forum/sharp/65908-sharp-40le830-test-otwarty-pierwszy-test-na-rynku.html

paramedic

New member
A jakby teraz te 3 tv porównać to najlepszy z nich będzie który?
-plasma panasonica G30
-LED Panasonica E30
-Czy ten Sharp

Nie patrząc na to jak jest w pokoju, ?

raivel

New member
"Nie patrząc na to jak jest w pokoju" najlepszy będzie G30 ale jeśli masz nasłoneczniony pokój to lepszy będzie LCD. Sharp też jest super ale zdecydowanie wykracza poza Twój zakładany budżet więc E30 jest najlepszą propozycją dla Twoich wymagań.

don111

Banned
E30 jest lepszy do tych wymagań bo w jasny dzień zaoferuje nieco wyraźniejszy obraz bez żadnych odbić ?
a ile % się ogląda w dzień ? a ile pod wieczór, w nocy ?
E30 jest dość słaby nawet jak na LEDa, w nocy wrażenia będą beznadziejne w porównaniu do G30

"-ładne kolory, szczególnie dobra czerń"

no to przeczytaj ten test
Panasonic TX-L42E30E | TV TEST

paramedic

New member
Jutro podjadę obejrzeć w mediaexpert tego panasonica G30, bo właśnie w ulotce widze że mają je po 2599 przecenione z 3100 (śmiech) ale tragedii nie ma, przy okazji inne cacuszka pooglądam, jednak z zakupem wstrzymam się do soboty.

paramedic

New member
Oglądałem dzisiaj tego Panasonica powyżej (E30) tyle, że 42" i zrobił na mnie naprawde miłe i duże wrażenie, Oglądałem również tą plasme G30, oba miały puszczone jakiś materiał prezentowany z blueray przez komponent i ten 30 w poziomie miał jakieś drganai i rozmazy, a w LEDzie E30 Obraz czyściutki i bardzo łądny, ciekawe jak by wyglądały zwykłe kanały podłączone przez HDMI Do dekodera cyfrowego polsatu HD 5000.... może ktoś ma tak podłączone akurat?

Do góry