Telewizor Led 37

miryn

New member
Witam. Bardzo proszę o wszelkie porady, ponieważ jutro jadę wymienić telewizor który dziś kupiłem, czyli LG 42LM620S... na metraż mego pokoju, okazał się on po prostu za duży.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? - 220x470
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? - 2-2.5m max
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? - 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? - Również bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? - Wisieć, wysięgnik już mam na rozstaw 20mmx20mm lub 40x40
6.Jak słońce świeci w pokoju ? - Lewy bok telewizora, tv będzie wisiało na dłuższej ścianie niedaleko okna
7.Jaki masz obecnie telewizor ? - samsung 32''
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? - Minimum 100hz, podłączanie kablem do internetu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?- kabel antenowy z kablówki, możliwe że również kabel z talerza satelitarnego
10.Jakie urządzenia ?- Xbox360
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?- mniej więcej 5-6h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ?- Obojętne.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?- Wszystkiego po trochu, filmy, sport.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ?- Rzadko, ewentualnie youtube..
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, różnie... max 3h dziennie
16.Preferencje co do marki ? -
17.Preferencje co do wielkości ? 34-37?
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Input lag, strojenie..
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Raczej wieczór
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000-3100zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Wsjo ryba, może nie mieć.

Zastanawiałem się nad toshibą rl933 lub tl838, ale niestety, głupi jestem,nie znam się, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.

Karpaj

New member
Bez reklam
Jeśli 40" będzie pasować (choć dużej zmiany pod względem wielkości nie będzie), to rzeczywiście Toshiba RL933/TL933 będzie dobrym wyborem.
Jeśli tylko 37", to pozostają Ci niestety słabsze jakościowo TV
Przy 37" zainteresuj się
Panasonic ET5E
Samsung ES6100
Philips 4007

miryn

New member
Cholera sam już nie wiem co robić, podstawowym elementem, który zabrania mi zawiesić TV na najsensowniejszą ścianę przy kącie, jest... worek bokserski, w którym jestem zakochany. Gdybym jednak pozbył się go, to czy LG 42LM620S jest dobrym telewizorkiem, czy może sensowniejsza jest któraś z Toshib w/w?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli to ma być dobry model 37" - to Philips 37PFL 6007 będzie spełniał super oczekiwania. Napisz na PW dostaniesz info.

Do góry