Witam. Bardzo proszę o wszelkie porady, ponieważ jutro jadę wymienić telewizor który dziś kupiłem, czyli LG 42LM620S... na metraż mego pokoju, okazał się on po prostu za duży.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? - 220x470
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? - 2-2.5m max
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? - 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? - Również bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? - Wisieć, wysięgnik już mam na rozstaw 20mmx20mm lub 40x40
6.Jak słońce świeci w pokoju ? - Lewy bok telewizora, tv będzie wisiało na dłuższej ścianie niedaleko okna
7.Jaki masz obecnie telewizor ? - samsung 32''
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? - Minimum 100hz, podłączanie kablem do internetu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?- kabel antenowy z kablówki, możliwe że również kabel z talerza satelitarnego
10.Jakie urządzenia ?- Xbox360
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?- mniej więcej 5-6h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ?- Obojętne.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?- Wszystkiego po trochu, filmy, sport.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ?- Rzadko, ewentualnie youtube..
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, różnie... max 3h dziennie
16.Preferencje co do marki ? -
17.Preferencje co do wielkości ? 34-37?
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Input lag, strojenie..
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Raczej wieczór
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000-3100zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Wsjo ryba, może nie mieć.
Zastanawiałem się nad toshibą rl933 lub tl838, ale niestety, głupi jestem,nie znam się, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? - 220x470
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? - 2-2.5m max
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? - 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? - Również bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? - Wisieć, wysięgnik już mam na rozstaw 20mmx20mm lub 40x40
6.Jak słońce świeci w pokoju ? - Lewy bok telewizora, tv będzie wisiało na dłuższej ścianie niedaleko okna
7.Jaki masz obecnie telewizor ? - samsung 32''
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? - Minimum 100hz, podłączanie kablem do internetu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?- kabel antenowy z kablówki, możliwe że również kabel z talerza satelitarnego
10.Jakie urządzenia ?- Xbox360
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?- mniej więcej 5-6h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ?- Obojętne.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?- Wszystkiego po trochu, filmy, sport.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ?- Rzadko, ewentualnie youtube..
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, różnie... max 3h dziennie
16.Preferencje co do marki ? -
17.Preferencje co do wielkości ? 34-37?
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Input lag, strojenie..
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Raczej wieczór
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000-3100zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Wsjo ryba, może nie mieć.
Zastanawiałem się nad toshibą rl933 lub tl838, ale niestety, głupi jestem,nie znam się, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.