Telewizor LED 37" na święta

Tenorek

New member
Witam,

Aktualnie w domu jest rzucona opcja kupna nowego tv. Póki co w pokoju jest jakiś samsung (chyba 6 generacji ale nie na 100%) 37". Lecz ma już 2-3 lata , nie posiada wbudowanego tunera DVBT, także jest opcja na kupno nowego modelu a ten powędruje do mojego pokoju, ale do rzeczy:

1. Ilość cali - 37" wiem że zależy od tego z ilu metrów się ogląda(ale nie mam nic do gadania więc rozpatrywane są tylko 37)
2. Jak słońce świeci w pokoju: dom wolno stojący, w pokoju duże okna więc pokój bardzo jasny.
3. Preferowana technologia: LED
4. Jakie programy najczęściej oglądasz: wszystkie
5. Oglądasz w dzień czy wieczorem: każda pora
6. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: różnie, ale raczej przy świetle
7. Wolisz obraz ostry czy łagodny: raczej ostrzejszy
8. Preferowana marka: ponieważ samsung cieszył więc pozostaje samsung ( w domu mowa o jakimś smarcie ? nie wiem bo nie jestem obeznany w rynku) ale do porównania również Sony i LG
9. Jakie urządzenia będą podłączone: dvd, telewizja cyfrowa odbierana z dvbt (możliwe cyfra), bd w przyszłości, maszynka do oglądania filmów hd/full hd
10. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost, i 2 fotele bo bokach czyli lekki kąt
11. Czy ważne jest wifi: tak
12. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: tak
13. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: tak
14. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: tak
15. Ma mieć 3D: chciałbym rozpatrzeć tv z opcją 3d (i jaki model jakie daje efekty, czy warto?)
16. Ma stać czy wisieć: stać
17.Rozdzielczość: full hd
18.Dvb-t: tak
19.Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 2-5
20.Jaka klasa cenowa? I tutaj nie chciałbym się wygłupić (że może mam za wysokie wymagania) ale chciałbym się w 3000 zł zmieścić )

Nie wiem czy możliwe w tej cenie jest uzyskać 3d, dlna, wifi , internet i filmy z usb ale czekam na wasze opinie i porady co do modelu i jakie są możliwości tych tzw bajerów co do ceny i podanie kilku modeli do wyboru . Cena może być troszkę wyższa...może uda się złapać jakieś świąteczne promocje.

Z góry dziękuje za każdą wypowiedź, poświęcony czas i pomoc :)
pozdrawiam Tenorek

raivel

New member
W tej klasie cenowej i do Twoich potrzeb zdecydowanie polecałbym Samsunga 37D6500. Jako alternatywę możesz wziąć pod uwagę Sony 37EX720.

Natomiast jeśli interesuje Cię 3D to musisz wziąć pod uwagę rozmiar >40'.
W granicach 3000 dostaniesz LG 42LW5500, który ma na prawdę fajne 3D, a jeśli interesuję Cie Samsung to 40C7000.

Deimos

Banned
No, ale w tytule jest, że to ma być TV na święta. To może coś w złotej ramie?:mrgreen:
Swego czasu były takie cuda pokazywane:

Attachments

• 138469.jpg
    138469.jpg
    66 KB · Wyś: 2395
Ostatnia edycja:

Tenorek

New member
No zastanawiam się nad tym Samsungiem 37D6500 bo wygląda naprawde ciekawie . Gdzieś na stronie producenta wyczytałem że ma jakieś samsung apps ale nie doszukałem się już jakie to są aplikacje...
Czy można nim się połączyć np z telewizją ipla przez neta ?

Tenorek

New member
Dziękuje za porady ;)
Byłem dziś z rodziną w sklepie i został obejrzany i wybrany samsung 40"(! ^^) d6500
Bardzo ładnie się prezentował + wiele funkcji na tą klasę tv ;]
Do tego jest promocja w neonecie za 3200zł także budżet to udźwignie ;)
W poniedziałek wyjazd po zakup, jeszcze raz thx ! ;]

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To już jesteś na poziomie 40LE 830 z matryca matowa aktywna , a napisałeś że masz duże nasłonecznienie pokoju.
Więc się dobrze zastanów - jeśli mówimy o jakości obrazu.

Tenorek

New member
Teraz już kwestia skończona ;) Tv jest już zakupiony i prawie wszystko jest ok...
Prawie...
Nie wiem czy robić nowy temat ? Bo mam jeszcze takie pytanie..
Posiadam starsze już troszke kino domowe philipsa które nie posiada wyjścia hdmi a zwykłe euro.
Na czym polega problem : Ma ono tzw funkcję tv audio - czyli teoretycznie wszystko co dzieje się na tv powinno iść dźwiękiem przez kino np przy poprzednim samsungu (niecale 3 lata tv lcd) gdy np pod usb podłączyło się pena i puściło muzykę to wszystko elegancko szło przez kino. do tv była też podłączona taka maszynka co łyka wszystko z pena - filmy, muzyka itp i przez kino wszystko szło...
Teraz problem z tym nowym jest taki że tv czyli kanały idą przez kino ale gdy podłącze pena i uruchomie film lub muzyke z telewizora to kino już nie łapie w ogóle dźwięku... w czym jest problem ???

Do góry