Telewizor Led 32-39cali + xbox

lookip

New member
witam
szukam tv do pokoju (3m x 3.4m) Odległość od tv ponad 2m. Obecnie mam monitor jako tv 22 cale.
Telewizja z Vectry i konsola x360
Tv ogladam frontalnie
cena około 1500/1800zł
zależy mi na jak najlepszym obrazie, "soczystości", dobrych kątach z dołu (jak leże)
i równo podświetlonej matrycy, smart tv i 3d nie potrzebuje
kilka modeli które znalazłem
panasonic 32e6
sharp 39le750/650
PHILIPS 32PFL5008H/12
brat ma TOSHIBA 40L7335DG fajny tv nawet
może jakiś samsung,philips, lg raczej nie z względu na awaryjność

Ostatnia edycja:

lookip

New member
zdecydowałem się na 32cale, główni faworyci to:
samsung f6400
panasonic e6
Philips 32PFL5008H (najlepszy z wymienionych, ale ponoć awaryjny i problematyczny ?)
samsung f5500 (gorszy obraz od f6400 ??)
jakiegoś sharpa
który ma najlepszy obraz, "soczysta żyleta" ? i równe podświetlenie
musze dokonac decyzji do konca tygodnia

Ostatnia edycja:

lookip

New member
32 jest dla mnie wystarczające jednak po obejrzeniu w sklepie
teraz tylko samsung 32cale f6400 czy philips 5008 ew. coś innego
słyszałem ze philips jakis awaryjny i zamula, a że samsung sztuczny/cukierkowy obraz ma

Aumman

New member
Sam się zastanawiałem pomiędzy Philipsem a Samsungiem tylko w wersjo 40cal.

Z Samsungiem musisz się pobawić parametrami i jest wszystko fajnie. W grach też dobrze się sprawdza, nawet online. Dodatkowo wifi-direct / dobra obsługa dlna i TV daje radę.

Do Philipsa zraziła mnie opinia na necie i znajomych o ich awaryjności, więc ambilight nie jest tego wart;)

lookip

New member
nie zależy mi na smart tv i bajerach tylko na obrazie, to w takim razie to samo ale bez smarta ? jak sie ma do tego ten lg ?

Kain.

New member
Jak możesz to bierz jak największy. Sam mam w domu Sharp 40LE 705 sprzed 3-4 lat. Obraz super, nawet div'x chce się oglądać. Jednak do konsoli u mnie z 2,5m za mały. Gra się super, niestety teksty wyświetlane na ekranie są za małe, by komfortowo się je czytało. Najbardziej boli to w rpg'ach.

lookip

New member
konsola pod hdmi
dekoder vectry hdmi
komputer pod co podpiąć ?
podepne pod to zestaw logitech x530 ? ew. wieze technics
ogladac film z usb sie da bez smart tv ?

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
homp tylko hdmi
logitech x530 jak nie ma optyka to albo kupujesz FiiO albo tylko masz 2.1 przez słuchawkowe to samo z wieżą 2.0 wyjście przez słuchawki only

lookip

New member
ostatnie pytanie czy znajde jakis telewizor podobny/lepszy od f6400 w cenie 1700 ? jakis sony,sharp,lg,toshiba,philipsy ponoć wolne oprogramowanie
jeśli nie to biore f6400 za 1720zł (dobra cena ?)

lookip

New member
samsung ue32f6400 robi sieke w moim pokoju :D dzieki za porady, jedynie prosze o jakis tutorial jak idealnie skalibrowac obraz

Do góry