Telewizor LCD/Plazma 37"

zaper13

New member
Witam,

Chciałbym kupić telewizor LCD/Plazma 37” cali. Mam telewizje cyfrowa UPC (HD), odległość siedzenia od telewizora to 3.5 metra.
Przede wszystkim zależy mi aby obraz wyglądał jak najlepiej na zwykłym sygnale (bo na HD to na każdy wygląda dobrze z tego co zauważyłem a stacji jest raptem 5) dlatego zależy mi aby jak najlepiej wyglądał obraz na zwykłym sygnale cyfrowym. Jakie modele polecacie? Cena telewizora do 5000zł.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Z poważaniem
Szymon

Ostatnia edycja:

jachmiel

New member
Podobna sytuacja, wiekość 37", model?

Witam wszystkich,
podobnie jak kolega Zaper13 zastanawiam się nad wyborem modelu dla siebie. Jedno jest pewne - ma to być 37" z przeznaczeniem w 90% do oglądania sygnału z CP (nie HD) i to się raczej prędko nie zmieni. Oprócz dobrej jakości na w/w sygnale bardzo ważne jest dla mnie dobre "formatowanie" obrazu 4:3 (seriale żony ;) ). Po przejrzeniu działów o LCD i plazmach moje typu to:
1. Panasonic TH-37PV80
2. Panasonic TX-37LX85
3. TOSHIBA 37" REGZA LCD 37C3500PG

Z tego co czytałem najepszym wyborem w moim wypadku byłby prawdopodobnie JVC 37'' LCD LT-37P80BU, ale niestety nie mieści się w moim budżecie.

Proszę o radę i pozdrawiam.

jaro0508

Member
ja tez mam dylemat między plazmą a lcd tez chce kupic 37 cali myśle o panasie jak kolega powyzej PV80 choc ten JVC podobno świetnie radzi sobie z sygnałem SD choc rewelacją jest hitachi L 37 X 01 KIKI uznaje go za nr 1 w obrobce SD ale coz kosztuje troszke..

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
jaki TV

Zaper, jeżeli sygnał SD i odległość 3,5m to w takim przypadku polecam plazmę, ale 42 cale / a ja to i bym wziął 50 :D/. W przedziale cenowym jaki podałeś jest duży wybór. Popatrz na modele Pioneer i Panasonic.

jaro0508

Member
A czy jest w ogole na rynku telewizor lcd porównywalny z plazmą ,mam na myśli radzenie sobie z sygnalem SD smużeniem itd,?czy to utopia? przeciez mając te same wymienne matryce firmy jedynie wkladają swoją elektronike jak ja to nazywam swoje polepszacze ,ulepszacze ...jak zwał tak zwał...i biznes sie kręci;)

Do góry