Telewizor LCD do 10.000 PLN

Kosma18

New member
Witam,

w najbliższym czasie zamierzam kupić telewizor LCD i ni w ząb się na tym nie znam!!
Miałby to być HDTV, między 37" a 42", podłączony będzie do całego zestawu Pionieer oraz do kablówki i cyfry +
Ponadto od czasu do czasu chciałbym podłączyć bezpośrednio pod TV laptopa albo aparat cyfrowy!!
Jeśli ktoś mógłby polecić mi jakiś konkretny model, albo modele to byłbym wdzięczny!!
Pozdrawiam
Kosma

Zorro

New member
Może zastnaów się na plazmą - do 10tys. to byłoby lepsze rozwiązanie, nie potrzebuje tak dobrego sygnału jak LCD.
Jeśli plazma to:
http://maximedia.pl/?c=telewizory_plazmowe&p=samsung_ps_42p5h - widziałem i naprawdę mi się podobał. Na DVD wyczyniał cuda.

http://maximedia.pl/?c=telewizory_plazmowe&p=pioneer_pdp_436fde - typowa plazma Pioneera - wszytsko stonowane i ładne, nie powala ostrością, ale reszta jest naprawdę OK.

Jeśli LCD to:
coś z 3LCD Sony - grają pięknie, w końcu Sony wzięło się do roboty.
Samsung 40M61 - gra pięknie, najwyższa klasa.

Kosma18

New member
??

Słuchaj, czy mozesz mi wytłumaczyc co daje dobry sygnał jaki potrzebne jest dla LCD, bo wydaje mi sie ze sygnał z cyfry lub z dobrego DVD takie zapewnia?? ale moge sie mylić??
Ponadto nie rozumiem dlaczego ludzie polecaja plazmy, przecież obraz jest znacznie gorszy niż w LCD, mnie ostry itd.Co przemawia na korzyść plazmy?
Samsung LE40R71B jest ok??
Pozdrawiam

Piopio

New member
Pioneer serii 436 to obecnie najlepszy HDTV na rynku. Nikt nie ma wątpliwości. Po prostu numer jeden. Żaden LCD czy inna plazma nie zbliża się do jakości Pioneera.
I nie mówimy tu o 'jakiejś" plaźmie ale o najlepszym TV na rynku.
Ostrość, kolory, czerń wszystko najlepsze. Owszem może być trochę mniej ostra niż LCD ale takich kolorów czy czerni żaden LCD nie zapewni.
Kiki ci sprzeda za ok 10-11K.
I nie ma się co zastanawiać - masz kasę (gotówkę) to bierz. - na 100% będziesz zadowolony.
Każdy magazyn o kinie domowym wybrał Pioneera najlepszym ekranem na rynku, a to coś znaczy.

pzdr

nowy66

New member
Do podanych modeli dorzuciłbym nowego Panasonica 42PV60E o (podobno) rewelacyjnym obrazie, ale plazma (za mniej niż 8k). Z LCD dorzuciłbym Sharpa 37GA6E (wychodzi z orbity, więc można dostac dobrą cenę) no i mojego faworyta Toshiba 37 (albo 42) WL66 - na razie niedostępne w PL. W tej cenie to na prawdę można już wybrzydzać. I to solidnie.
pzdr

boger7

New member
[..no i mojego faworyta Toshiba 37 (albo 42) WL66 - na razie niedostępne w PL]
Toshiba 37WL66Z jest już dostępna na digitalo.pl :D

nowy66

New member
boger7 napisał:
[..no i mojego faworyta Toshiba 37 (albo 42) WL66 - na razie niedostępne w PL]
Toshiba 37WL66Z jest już dostępna na digitalo.pl :D

37" od przedwczoraj - fakt. Miałem na myśli 42" ale się niejasno wyraziłem. Przepraszam.

Warto też spojrzeć na poprzedni model Toshiby 42 WL58 - ostatnio rewelacyjna ocena na www.areadvd.de Konkluzja jest taka, że jak Pioneer wskazuje kierunki w Plazmie to Toshi w LCD (zgrubsza).

pzdr

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Rzeczywiscie plazma Pionera obecnie za 10500 zł - jest najlepszą ofertą rynkową. Z plazm sprawdz koniecznie jeszcze 37 PV 500 Panasonica, 42" LG PX 5 - za 8999 zł oraz 42 Samsunga wersji P i s5H

LCD- Masz obecnie
40"Sony Bravia V
40 JVC S 70 - najnowszy model
40 M 61 Samsung

37" Sharp gd 7
37" Loewe Xelos
37 JVC M 60

Tylna projekcja :
Sony - 50 a 11

to najlepsze obecnie modele na rynku.
w razie wątpliwosci - sprawdź na podstawie własnego sygnału w domu.

Do góry