witam,
proszę o pomoc w wyborze telewizora
1. Odległość od ekranu: 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju: Z prawej strony
3. Jak duży jest pokój: 15 m2 (5x3), telewizor bedzie na dluzszej scianie
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: Philips CRT chyba ''38
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: filmy, seriale, sport, dokument
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: głównie popołudnie i wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: bez lub z delikatnym oświetleniem
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: pomiędzy
10. Matryca błyszcząca czy matowa: raczej matowa ze względu na okno z prawej strony
11. Preferowana wielkość telewizora: 40 - 45 cali
12. Preferowana marka: Brak
13. Czego nie lubisz w telewizorach: awaryjności
14. Jakie urządzenia będą podłączone: pendrive, dysk sieciowy przez wifi lub kabel ethernet w przyszłości playstation
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% telewizja, 20% USB, 5% radio, 5% internet
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: Na wprost, czasami z kątów bocznych
17. Czy ważne jest wifi: ważne
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: prawdopodobnie tak
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: jeżeli będzie taka możliwość to tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: pewnie tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: tak, ale to nie jest najważniejsze
22. Ma mieć 3D: nie zależy mi
23. Ma mieć slot na karty SD: niekoniecznie choć byłoby miło
24. Ma mieć tuner DVB-S: tak
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: USB (filmy), wifi (dysk sieciowy, internet)
26. Jaki masz sygnał: na razie analogowy, bedzie cyfrowy
27. Ile programów HD:
28. Ma stać czy wisieć: Stać, docelowo raczej wisieć bo mlody nie długo zacznie chodzić
29. Rozdzielczość: FullHD
30. Dvb-t: Tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: dobra jakość odtwarzania, małą awaryjność
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 5-8h
33. Sugerowana cena: do 3.000 zł
na tę chwilę zddecydowany jestem na philipsa 40PFL5007K/12, wiem że nie odtwarza polskich znaków oraz mkv, ale to jest do przejścia. Niestety jakoś nigdy nie spotkałem się z pochlebnymi opiniami na temat telewizorów tej marki (w internecie jest tyle samo pozytywnych opinii jak i negatywnych).. Mam małą wiedzę na temat współczesnych telewizorów, a nie chce kierować się zdaniem sprzedawców w marketach bo dobrze wiem na jakiej zasadzie tam to funkcjonuje. Dziękuję za pomoc.
pozdrawiam.
proszę o pomoc w wyborze telewizora
1. Odległość od ekranu: 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju: Z prawej strony
3. Jak duży jest pokój: 15 m2 (5x3), telewizor bedzie na dluzszej scianie
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: Philips CRT chyba ''38
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: filmy, seriale, sport, dokument
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: głównie popołudnie i wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: bez lub z delikatnym oświetleniem
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: pomiędzy
10. Matryca błyszcząca czy matowa: raczej matowa ze względu na okno z prawej strony
11. Preferowana wielkość telewizora: 40 - 45 cali
12. Preferowana marka: Brak
13. Czego nie lubisz w telewizorach: awaryjności
14. Jakie urządzenia będą podłączone: pendrive, dysk sieciowy przez wifi lub kabel ethernet w przyszłości playstation
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% telewizja, 20% USB, 5% radio, 5% internet
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: Na wprost, czasami z kątów bocznych
17. Czy ważne jest wifi: ważne
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: prawdopodobnie tak
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: jeżeli będzie taka możliwość to tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: pewnie tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: tak, ale to nie jest najważniejsze
22. Ma mieć 3D: nie zależy mi
23. Ma mieć slot na karty SD: niekoniecznie choć byłoby miło
24. Ma mieć tuner DVB-S: tak
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: USB (filmy), wifi (dysk sieciowy, internet)
26. Jaki masz sygnał: na razie analogowy, bedzie cyfrowy
27. Ile programów HD:
28. Ma stać czy wisieć: Stać, docelowo raczej wisieć bo mlody nie długo zacznie chodzić

29. Rozdzielczość: FullHD
30. Dvb-t: Tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: dobra jakość odtwarzania, małą awaryjność
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 5-8h
33. Sugerowana cena: do 3.000 zł
na tę chwilę zddecydowany jestem na philipsa 40PFL5007K/12, wiem że nie odtwarza polskich znaków oraz mkv, ale to jest do przejścia. Niestety jakoś nigdy nie spotkałem się z pochlebnymi opiniami na temat telewizorów tej marki (w internecie jest tyle samo pozytywnych opinii jak i negatywnych).. Mam małą wiedzę na temat współczesnych telewizorów, a nie chce kierować się zdaniem sprzedawców w marketach bo dobrze wiem na jakiej zasadzie tam to funkcjonuje. Dziękuję za pomoc.
pozdrawiam.