Telewizor LCD 40-45 cali do 3 tPLN

hellz

New member
witam,

proszę o pomoc w wyborze telewizora

1. Odległość od ekranu: 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju: Z prawej strony
3. Jak duży jest pokój: 15 m2 (5x3), telewizor bedzie na dluzszej scianie
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: Philips CRT chyba ''38
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: filmy, seriale, sport, dokument
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: głównie popołudnie i wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: bez lub z delikatnym oświetleniem
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: pomiędzy
10. Matryca błyszcząca czy matowa: raczej matowa ze względu na okno z prawej strony
11. Preferowana wielkość telewizora: 40 - 45 cali
12. Preferowana marka: Brak
13. Czego nie lubisz w telewizorach: awaryjności
14. Jakie urządzenia będą podłączone: pendrive, dysk sieciowy przez wifi lub kabel ethernet w przyszłości playstation
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% telewizja, 20% USB, 5% radio, 5% internet
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: Na wprost, czasami z kątów bocznych
17. Czy ważne jest wifi: ważne
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: prawdopodobnie tak
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: jeżeli będzie taka możliwość to tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: pewnie tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: tak, ale to nie jest najważniejsze
22. Ma mieć 3D: nie zależy mi
23. Ma mieć slot na karty SD: niekoniecznie choć byłoby miło
24. Ma mieć tuner DVB-S: tak
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: USB (filmy), wifi (dysk sieciowy, internet)
26. Jaki masz sygnał: na razie analogowy, bedzie cyfrowy
27. Ile programów HD:
28. Ma stać czy wisieć: Stać, docelowo raczej wisieć bo mlody nie długo zacznie chodzić ;-)
29. Rozdzielczość: FullHD
30. Dvb-t: Tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: dobra jakość odtwarzania, małą awaryjność
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 5-8h
33. Sugerowana cena: do 3.000 zł

na tę chwilę zddecydowany jestem na philipsa 40PFL5007K/12, wiem że nie odtwarza polskich znaków oraz mkv, ale to jest do przejścia. Niestety jakoś nigdy nie spotkałem się z pochlebnymi opiniami na temat telewizorów tej marki (w internecie jest tyle samo pozytywnych opinii jak i negatywnych).. Mam małą wiedzę na temat współczesnych telewizorów, a nie chce kierować się zdaniem sprzedawców w marketach bo dobrze wiem na jakiej zasadzie tam to funkcjonuje. Dziękuję za pomoc.
pozdrawiam.

skylla1

Member
Bez reklam
Jest kilka udanych modeli, które są tu już dokładnie opisane. Różną się funkcjami, co jest też opisane. Jakość obrazu jest podobna. Wybierz coś z tego kierując się ulubioną firmą czy też wzornictwem. To co ludzie polecają też wynika z ich subiektywnych preferencji. Ja lubię Panasonica i te telewizory kupuję - obecnie 42Et5E - dla mnie bardzo udany wybór - informacje w dziale Panasonic. Inni mają inne marki, bo są równie dobre Phiisy, Soniaki czy samsungi a nawet LG:), i też są zadowoleni. Żadnej rozstrzygającej rady nie uzyskasz. Poczytaj, zobacz na żywo i wybierz sam.

Do góry