Telewizor firmy Sony KDL-46W905A - test na AVmania.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Przeglądając wiele stron internetowych napotkałem na ciekawie napisany test telewizora firmy Sony KDL-46W905A . Ten trzy-stronicowy test jest również bogato ilustrowany zdjęciami . Klikając w nie , pojawia
się galeria zdjęć menu tego telewizora , tyle ,że po czesku , ale wszystkiego można się łatwo domyślić . Fajnie to zrobiono.;)

Testy - Testy - AVmania.cz

Mamy również dostęp do wielu innych testów telewizorów różnych firm jak Sony (KDL-47805A) ,(Philips(46PFL8008S/12,42PFL7108K/12) Panasonic( TX-P42ST60E) czy Samsung.(UE46F8000).
Pozdrawiam,:)
accu

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Może już we wtorek , ciężko podjąć decyzję:neutral:Philips 46PFL9707S czy Sony KDL-46W905A .

accu
:kom:

collider

New member
Bez reklam
Ostatnio robiąc mały wypad do sklepów ze sprzętem RTV miałem okazję porównać kilka modeli różnych producentów i powiem szczerze, że obraz z telewizorów Sony jak dla mnie wypadł najlepiej w porównaniu do konkurencji i to niezależnie od pułapu cenowego. Nawet przeszło mi przez myśl, że Sony powoli chyba wraca na właściwe tory i znów ich produkty będą bezkonkurencyjne tak jak kiedyś trinitrony miażdżące konkurencję. Urzekło mnie to, że Sony miały fajne, naturalne kolory, bardzo dobrą czerń. Obraz był jakiś taki rzeczywisty. Natomiast u koreańskiej konkurencji wszystko jest jakby przejaskrawione, za ostre. Być może to kwestia ustawień ale ogólne wrażenie było jednak na korzyść Sony.

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Bardzo dobra stronka :) Accu zmieniasz tv?

Witam uprzejmie,

Bardzo poważnie biorę pod uwagę zakup telewizora firmy Sony KDL-46W905A .
We wtorek się okaże , czy szala się przeważy na ten model , choć to "krawędziówka",
to obraz mnie odpowiada , a mój ulubiony Filipek sobie wtedy trochę "odpocznie":).

accu

SDman

Banned
We wtorek się okaże , czy szala się przeważy na ten model , choć to "krawędziówka",
to obraz mnie odpowiada , a mój ulubiony Filipek sobie wtedy trochę "odpocznie":).

Witam,
jak kupisz Sonego uwagi będą bezcenne, mój Philips odparł w domu atak Samsunga
UE50F6500 - to troche niższa półka ale rozmiar mi odpowiadał, jakby mieli W905 w 50"
to byłby jako drugi do porównania o ile by się firma zgodziła.
Zwróć uwagę na poziom czerni w szczególności tej drugoplanowej, samsung na tym i na braku
możliwości znalezienia równowagi kolorystycznej poległ.

Albo ludzka skóra była ok, a tła jakieś wyszarzałe , albo tło nasycone i skóra przepalona.
Drugie plany jakieś hmm, czegoś brakowało .

Pozdr.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,
Sdman,-->
Telewizor firmy Samsung UE50F6500 jest dla mnie telewizorem z niższej klasy jakościowej obrazu , i jak chcesz porównywać obraz z telewizora firmy Sony KDL- 40/46/55W905A , to porównuj z obrazem równorzędnym klasą jakościową
obrazu np. z obrazem z
telewizora firmy Samsung UE-40/46/55F8000 i wtedy dopiero to ma sens , inaczej porównanie jest moim , skromnym
zdaniem bezwartościowe .:neutral:

accu

SDman

Banned
Trochę mnie nie zrozumiałeś, nie porównuję F6500 do W905,
a do Philipsa 9664.
Wyszedłem z założenia, że może warto zaryzykować coś bardzo ładnego
(oprócz stopy) i taniego ale się myliłem.
Więc następny do porównania z 9664 mógłby być W905.
Przyznam się też, że coraz bardziej jednak obecne plazmy mnie przekonują.
Podświetlenie CCFL jest cieplejsze i nie daje po oczach jak LED, może
dlatego w tym kierunku mnie zarzuca, ale czekam na opinie jakbyś zdecydował
się na W905.

Pozdr.

Korba_81

New member
Witam uprzejmie,

accu

Witam, może podpowiesz gdzie masz zamiar kupić ten telewizor.
Szukam dobrej ceny i chciałbym kupić przed premierą PS4.
Z góry dziękuję.

accu

New member
Bez reklam
Skalibrowany Philips odeprze spokojnie atak nawet 905 .

Witam uprzejmie,

Tak , telewizor Philips 46PFL9707S swoją czernią odpiera atak nawet telewizora firmy Sony KDL-46W905A . W tej materii pełna zgodność , cenowo jednak nie , mógłby w końcu zejść poniżej 8K.

Jedynie , czego mnie będzie brakowało , jeżeli zakupię telewizor firmy Sony , to ciepłego , białego światła podświetlenia Ambilight przy
oglądaniu wieczorową porą koncertów , filmów , audycji sportowych , do którego przywykłem
przez dobre kilka lat i dla mnie ta funkcja w telewizorach Philips jest bezcenna na dzień dzisiejszy .
Z dynamicznego podświetlania Ambilight korzystam , wtedy jak chcę wprowadzić nastrój w pokoju i
korzystam głównie z koloru niebieskiego do słuchania muzyki .

accu

Ostatnia edycja:

SDman

Banned
Skalibrowany Philips odeprze spokojnie atak nawet 905 .

Witam,
zgadzam się i to bez problemu mowa oczywiście o 8008 (podobna półka cenowa+lepszy dźwięk i niezastąpione ambi).
Jest jeszcze jedno w tym modelu (lepsza, precyzyjniejsza kalibracja oraz tryby ISF noc, dzień).

Ponieważ od paru miesięcy absolutnie przekonałem się, że jakość uzyskiwanego materiału z odtwarzacza Blu-ray czy to z USB czy to z netu jest lepsza (jedni powiedzą minimalnie inni znacznie) ale lepsza i nic tego nie zmieni !
Pełne używanie multimediów jak dla mnie musi więc składać się z dwóch urządzeń TV i Blu-ray.

Philips czy Sony będzie prawie monitorem, a w takim przypadku Philips aż taki zły nie będzie ze swoim powolnym menu czy wolnymi multimediami i brakiem DTSu,
bo tym zajmie się np. Samsung BD-F6500.

Natomiast Philips ma (pisałem to już) kłopoty z równomiernym podświetleniem (poszarpane krawędzie) i jak niektórzy tutaj piszą cloudingiem, resetami itp. w tej klasie cenowej - nie przystoi.

No i znajdź tu idealna sztukę ! Szkoda, że sklepu @kiki nie ma w Łodzi :) .

Pozdr.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie ,

Telewizory Philips serii 8008S/12 mają DTS --->SDman , coś się Tobie pomyliło , dla mnie
obraz z telewizorów firmy Sony KDL-W905A jest bardziej "plastyczny" niż w telewizorach Philips serii 8008S/12 , tryby ISF dobrze przez producenta kolorystycznie ustawione w telewizorach Philips serii 8008S/12 .
Firma Sony pracuje nad nową powłoką antyrefleksyjną do telewizorów .

accu

Ostatnia edycja:
Do góry