Witam! Potrzebuję telewizora do salonu do nowego mieszkania i mam dylemat z wyborem. Chodząc do sklepów popularnych sieciówek typu Media Markt, RTV Euro pracownicy sklepu proponowali różne modele. Nie do końca też wiem czy bardziej pasuje mi obraz typu OLED czy jednak Mini Led (boje się przepalenia diod w przyszłości jeśli chodzi o OLEDA). Bardzo bym prosił o dobranie mi odpowiedniego modelu, telewizory, które wpadły mi w oko w sklepie to: Philips 55OLED718 (tu dziewczyna jest za nim ze względu na ambilight), LG 55C31LA, LG OLED65B33LA, a jeśli chodzi o Mini Ledy to nie mam żadnych.
1. Jak duże jest pomieszczenie, w którym ma być telewizor? 21 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-3.5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 - 2 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu, czy również bokiem do ekranu? na wprost z kanapy, bokiem z części jadalnianej
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć na ścianie
6. Jak słońce świeci w pokoju? z lewej strony oglądającego, popołudniu w słonću
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung 48 cali LED
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał? szeroki SmartTV, dostępność aplikacji typu youtube/netflix/disneplus itp
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? 4k
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? w przyszłości PS5
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-6 godzin, w wieczorach popołudniowych
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętne
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? youtube, netflix, hbo, player, sport w telewizji
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola? w przyszłości
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? popołudniu/wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 55 lub 65
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolna praca aplikacji, słaba jakość obrazu
19. 19. Preferencje co do marki ? brak
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5 tysięcy (jak będzie trzeba dopłacić to nie ma problemu(
21. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? nie
1. Jak duże jest pomieszczenie, w którym ma być telewizor? 21 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-3.5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 - 2 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu, czy również bokiem do ekranu? na wprost z kanapy, bokiem z części jadalnianej
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć na ścianie
6. Jak słońce świeci w pokoju? z lewej strony oglądającego, popołudniu w słonću
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung 48 cali LED
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał? szeroki SmartTV, dostępność aplikacji typu youtube/netflix/disneplus itp
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? 4k
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? w przyszłości PS5
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-6 godzin, w wieczorach popołudniowych
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętne
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? youtube, netflix, hbo, player, sport w telewizji
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola? w przyszłości
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? popołudniu/wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 55 lub 65
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolna praca aplikacji, słaba jakość obrazu
19. 19. Preferencje co do marki ? brak
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5 tysięcy (jak będzie trzeba dopłacić to nie ma problemu(
21. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? nie