telewizor do piłki nożnej i PS4

Adamo89

New member
Witam, przymierzam się do zakupu nowego TV. Głównie będę na nim grał na PS4 i oglądał mecze. Cena myślę maksymalnie 3 tysiące. Przekątna do 50 cali.

1. Odległość od ekranu? 2 - 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju? często świeci w okna, jest bardzo jasno
3. Jak duży jest pokój? Około 24m
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor? Plazma Panasonic
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Piłka nożna, filmy.
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: głównie wieczorami, w weekendy w południe.
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? Przy delikatnym świetle
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? Ostry do oglądania futbolu, bez rozmazywania w ruchu
10. Matryca błyszcząca czy matowa? Raczej matowa, tak żeby światło nie odbijało się w TV
11. Preferowana wielkość telewizora? 47-50, maksymalnie 50 cali bo większy nie wejdzie
12. Preferowana marka? bez znaczenia
13. Czego nie lubisz w telewizorach? nierównomiernego podświetlenia matrycy, słabej ostrości
14. Jakie urządzenia będą podłączone? nc+, PS4, w przyszłości jakiś zestaw audio
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 50% telewizja, 50% PS4.
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? Czasem pod kątem, czasem na wprost.
17. Czy ważne jest wifi? Tak
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? raczej nie
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora ? czasami tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? niekoniecznie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami ? raczej tak
22. Ma mieć 3D? może ale nie musi
23. Ma mieć slot na karty SD ? nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-T? to już chyba standard?
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? hdmi, dekoder nc+ i PS4.
26. Jaki masz sygnał: NC+
27. Ile programów HD? kilkadziesiąt
28. Ma stać czy wisieć? stać
29. Rozdzielczość: bardziej full hd, o dobre ultra ciężko w tej cenie.
30. Na czym najbardziej Ci zależy: Na płynnym oglądaniu meczów, równomiernym podświetleniu ekranu bez denerwujących pionowych pasów podczas dynamicznego ruchu
31. Ile osób ogląda: 2 osoby
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: około 4-5
33. Jaka klasa cenowa? Myślę, że maksymalnie 3 tysiące, ale jeśli trafi się dobra propozycja to mogę delikatnie nagiąć budżet.

racuh

Banned
Panasonic 47as750
Philips 50 pfh550
Hitachi 49 HGW69

Cały czas polecasz TV Hitachi ale jakoś nigdzie o nim ani widu ani słychu, nawet żadnego testu. Wolałbym na przyszłość aby polecać coś co można "teraz" kupić, co było przetestowane przez przysłowiowego Kowalskiego, bo wiem z własnego doświadczenia że egzemplarze demonstracyjne przed sprzedażowe mogą znacznie odbiegać od tych które bedą w sklepach

Adamo89

New member
Miałem Panasonic z ubiegłorocznej linii i był to kompletny dramat. Nierównomierne podświetlenie całego ekranu a obraz rozmazywał się tragicznie. Musiałem sprzedać. Philipsa który poleciłeś nie ma już w żadnym sklepie a za Hitachi podziękuję, wolę "sprawdzone" marki.

Może polecicie coś z tegorocznych świeżych modeli? Mam na oku LG 50LF652V oraz Philips 48PFH5500/88. Zastanawiam się jeszcze nad sprawdzonym Samsungiem UE48H6400. Który z nich będzie najlepszy pod konsolę i mecze?

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Kiki nie widziałem byś polecał Samsungi. Są słabe wg Ciebie czy masz umowe z dostawcami, których polecasz? Nie jestem dociekliwy czy zaczepny, pytam z ciekawości bo widzę kilka samsungów na co dzień i jak dla mnie warto je polecać:D

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Polecam Samsungi z serii H , ubiegłoroczne, więc źle zauważyłeś.
Modele Hitachi są już dostępne w sprzedaży - wystarczy zapytać.
Philips jest dostępny od ręki.

Z tych co podałeś wybierałbym albo 48H6400 albo Philipsa PFH5500
W Twoim przypadku brałbym Samsunga.

Adamo89

New member
A dlaczego nie LG? Przyznam, że na niego jestem najbardziej nastawiony. Ma świetny obraz, zbiera dobre recenzje i nie jest w wygórowanej cenie.

PS. Widziałem Kiki Twój test Philipsa z tej serii. Input lag niewielki ale czy nadaje się również pod futbol? Powiedz mi jak wygląda u niego podświetlenie matrycy i czy występuje banding?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philips do futbolu znacznie lepiej niż inne.
Input Lag masz w pierwszej grupie.
Podświetlenie matrycy równe, bardzo dobra czerń, Bandingu brak.
Banding jest najbardziej przeszkadzający w modelach Panasonica.
Philips ma Androida, Kodi - tysiące, tysiące filmów, koncertów, bajek programów tv i to w jakości HD.

Do góry