Telewizor do 5500zł

Jarov17

New member
Witam, czy ktoś byłby chętny mi doradzić? potrzebuje telewizora do max 5500zł 55'' 4k szukałem na róznych forach i znalazłem pare telewizorow, prosze o pomoc z góry dziękuje :)

- Panasonic 58DX750 za 6299 zł
- Sony 55XD8505 za 5099 zł
- LG 55UH8507 za 5799 zł
- Samsung 55KS7000 za 5799 zł
- Philips 55PUS7600/12 **

- Sony 55X8509 ***
- Philips 55PUS7600
- Philips 55PUS6561
- Sharp 55XUF8772
- Samsung ale 55JU7000

Na razie do mnie najbardziej przemawia Sony 55X8509 - 5200zł tylko nie wiem czy słusznie ...

Ostatnia edycja:

rafcio76r

New member
Bez reklam
Jeśli chodzi o jakość obrazu to wg mnie najlepszym wyborem będzie Panas 58DX750.
Dalej w kolejności jest Samsung 55KS7000.
LG LED to słabiutki TV na IPS-ie.
Soniak 55XD8505 jak na matrycę IPS radzi sobie całkiem nieźle.
Co do kupna Soniaka 55X8509 za 5200 zł, to w tej cenie w ogóle nie opłaca. We wrześniu był w promo w Saturnie za 4299 zł, a w październiku w MM za 4299 zł.

WuMike

New member
Bez reklam
Z ww polecam również 58DX750, jeżeli poczekasz na promocję lub obniżkę ceny, lub dołożysz teraz. 3 cale więcej to też jest atut.

polaris20

New member
Jestem świeżo po zakupie Sony 55XD8505 naprawdę telewizor zrobił na nie ogromne wrażenie (szczególnie, że przesiadałem się z wysłużonego samsunga). Jest pysznie i tyle :) Jestem naprawdę zadowolony tym bardziej, że kupiłem go za naprawdę śmieszne pieniądze :). Najbliższe dni spędzę pewnie na konfiguracji i odkrywaniu możliwości smart TV. Dobrą opcją jest darmowy miesiąc na Netflix na pewno wypróbuję. Gdybyś miał jakieś pytanie wal śmiało :)
PS Dzięki KiKi jest spora zasługa w moim wyborze.

polaris20

New member
Matryca IPS. Wiadomo patrząc z kąta czerń "świeci" ale kiedy jesteśmy idealnie na wprost tv czarny wygląda naprawdę bardzo dobrze. Tryb GRY musiałem edytować i to znacznie, kolory były stłumione przez tryb kolorów który zmieniłem na neutralny. Input lag jest nie wyczuwalny. Za to czuję dużą różnicę pomiędzy starym telewizorem testując moją rekcję na Battlefield 1. Android też działa bardzo dobrze, no może nie tak jak w flagowych smartfonach ale nie ma problemów z zawieszeniami czy wolnym działaniem, wyszukiwanie głosowe również na plus. Nie mam się do czego przyczepić. Aplikacja na smartfon też działa bardzo fajnie. Naprawdę jestem bardzo zadowolony. Co do zakupu to sam musisz poszukać ja się zdecydowałem na MediaMarkt przede wszystkim dlatego, że dostałem 1100zł rabatu ze względu na przenoszenie numerów firmowych do Orange do tego wyrwałem w gratisie odtwarzacz blu-ray pdb s1700 z trzema filmami Star Wars (notabene zestawik jest na sprzedaż ). Na koniec -23% za TV dałem 3000zł z małym hakiem :p a i w tym gwarancja na 5 lat. Wiem wiem żyła ze mnie. Do pełnego szczęścia brakuje mi profesjonalnej kalibracji :).

polaris20

New member
Tak musiałem dopłacić ale według regulaminu gwarancja objęte
Y jest cały telewizor z opcją door to door. Jedynie uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji. Możesz rozwinąć dlaczego jest to fikcja

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Kosztuje dla niebieskich 5099 zł i to z kalibracją profesjonalną gratis.
Napisz na PW dostaniesz info.

Jarov17

New member
Co to znaczy? Ja bym chciał z kalibracja jak to zrobić, zebym miał za darmo i gdzie najlepiej kupic telewizor z 5 lenia gwarancja? prosze o pomoc juz bym kupił tylko nie wiem gdzie najlepiej

Ostatnia edycja:

karneol

New member
Witam
A jak ze sportem na tej matrycy IPS czy daje radę
Chciałem kupić W755C ale z dostępnością w sklepach stacjonarnych już lipa a przed zakupem chciałbym go jednak ''pomacać''

Jarov17

New member
O dzięki kolego cos więcej się do wiedziałem :) a który model polecacie? I w jakim sklepie najlepiej kupić? Za jaka cenę z jaka gwarancja?

krishd

New member
Tak musiałem dopłacić ale według regulaminu gwarancja objęte
Y jest cały telewizor z opcją door to door. Jedynie uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji. Możesz rozwinąć dlaczego jest to fikcja

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka

W takich sklepach jak MM czy Saturn masz wliczona amortyzację sprzętu, to znaczy że jak Ci się zepsuje po 2 latach gwarancji sony, to już masz własny wkład w naprawę. Dlatego w tych sklepach nie warto jej brać.
W sklepach jak eurortv komputronik jest na 100% gwarancja pełna bez utraty wartości, w innych trzeba dopytywać sprzedawców.

Do góry