Telewizor do 4000zł 37'-42'

Pawex09

New member
Tak jak w temacie poszukuję dobrego telewizora lcd lub led do 4000 zł no chyba ze warto to 4100??Oczywiscie musi miec full-hd , usb wejscie ,najlepiej jak by miał funkcje podłączenia do neta ale to niekoniecznie , wejscia hdmi przekątna miedzy 37' a 42' noi ogolnie mowiac był dobry mam na oku pare a wy jaki polecacie nie musi byc z listy ???dajcie swoje propozycje . Tv bedzie podłaczone pod cyfrowy polsat konsole xbox 360 .

SAMSUNG-ue40b8000
SONY-40nx700
SONY-40ex700

Ostatnia edycja:

Pawex09

New member
a nie uwazasz ze lepszy jest sony nx700 ???bo mowia ze te tv sa długo trwałe długa gwara maja swietne kolory a z lg nie miałem jeszcze doczynienia .w recenzji jak kazdej innej wychwalaja

Ostatnia edycja:

Pawex09

New member
a czy ten lg nie ma matrycy za szkłem??i słyszałem ze telewizory mimo ze maja np. mniejszy kontrast czy jasnosc i i tak sa lepsze od innych bo kazdy producent inaczej robi to czy to prawda??prosze jeszcze moze jakies inne propozycje tv jak ktos ma

LUPO78

Banned
a czy ten lg nie ma matrycy za szkłem??i słyszałem ze telewizory mimo ze maja np. mniejszy kontrast czy jasnosc i i tak sa lepsze od innych bo kazdy producent inaczej robi to czy to prawda??prosze jeszcze moze jakies inne propozycje tv jak ktos ma

ma za szybą,ale to nie przeszkadza w komforcie oglądania

piotrflo

Member
Jesli chodzi o szybe to uwazaj. Nie sluchaj jakichs dziwnych porad, ze sie nic nie odbija. Wszystko zalezy od tego gdzie bedziesz mial usytuowany TV i jak masz rozmieszczone oswietlenie w pokoju TV. Ja z tego wlasnie wzgledu nie zdecydowalem sie na TV z szyba bo bym nie dal rady z odbiciami wlasnie ze wzgledu na oswietlenie. Moze nastepny bedzie, ale wiazac sie to bedzie ze zmiana miejsca ustawienia TV. Takze z szyba uwazaj. Nie odradzam bo fajnie dziala na obraz, ale bierz taki zakup pod uwage wlasnie z uwaga. :)

Pawex09

New member
to jeszcze wszystko zalezy czy jest duza roznica z szyba a bez szyby bo bez szyby moze mniej odbija ale tez cos w koncu dlatego pytam moze ktos wie?a slonce bedzie mi swiecilo przez cale poludnie pod katem w lewa strone tv

piotrflo

Member
Najlepiej idz do sklepu to bedziesz mial namiastke tego co Cie czeka i zobaczysz roznice w odbiciach swiatla. Napewno market nie jest miejscem ktore moze byc wyznacznikiem, ale na dzien dobry bedziesz mial jakies porownanie. Wszystko kwestia osobowa. Roznica wg mnie nie jest jakas kolosalna. Dobrze wyregulowany odbiornik TV z matowa lub polmatowa matryca naprawde pieknie swieci. Ja nie narzekam. Mam Toshibe z polmatowa matryca i jestem bardzo zadowolony.

Adrian85

New member
Bez reklam
Jesli chodzi o szybe to uwazaj. Nie sluchaj jakichs dziwnych porad, ze sie nic nie odbija. Wszystko zalezy od tego gdzie bedziesz mial usytuowany TV i jak masz rozmieszczone oswietlenie w pokoju TV. Ja z tego wlasnie wzgledu nie zdecydowalem sie na TV z szyba bo bym nie dal rady z odbiciami wlasnie ze wzgledu na oswietlenie. Moze nastepny bedzie, ale wiazac sie to bedzie ze zmiana miejsca ustawienia TV. Takze z szyba uwazaj. Nie odradzam bo fajnie dziala na obraz, ale bierz taki zakup pod uwage wlasnie z uwaga. :)
A gdzie wyczytałeś w tych ''dziwnych poradach'' ze nic się nie odbija?Jak sam piszesz,jest to kwestia usytuowania tv,a przecież nie wszyscy mają z tym aż taki problem jak im się wydaje.JA MAM 50'' z ''szybą'' i nie mam z tym problemu mając górne oświetlenie,w dzień owszem jest pewien dyskomfort,ale tylko w słoneczne dni.Nikt na siłę przecież nie namawia do zakupu,są to tylko propozycje do rozważenia:)

piotrflo

Member
Przeciez ja nie odradzam zakupu z szyba tylko mowie robic to z uwaga. Przeanalizowac lokalizacje TV w domu i po sprawie. A co do rad to czytalem juz kilka postow nie w tym watku, ze wszysto jest super z blyskiem i wogole nie ma problemu. Mam blysk w laptopie i powiem tak czasamie jak pracuje w ciagu dnia nie widze odbic, a czasme zaleznie gdzie skieruje wzrok na matrycy widze odbicia, ktore moga przeszkadzac. Ja mowie, nie jestem przeciwnikiem blysku by to bylo jasne.

LUPO78

Banned
Przeciez ja nie odradzam zakupu z szyba tylko mowie robic to z uwaga. Przeanalizowac lokalizacje TV w domu i po sprawie. A co do rad to czytalem juz kilka postow nie w tym watku, ze wszysto jest super z blyskiem i wogole nie ma problemu. Mam blysk w laptopie i powiem tak czasamie jak pracuje w ciagu dnia nie widze odbic, a czasme zaleznie gdzie skieruje wzrok na matrycy widze odbicia, ktore moga przeszkadzac. Ja mowie, nie jestem przeciwnikiem blysku by to bylo jasne.
mam tv powieszony na zachodniej ścianie,a okna od strony południowej i nie mam żadnych problemów z komfortem oglądania- piotrflo a teraz jeżeli kupisz tv z matrycą błyszczącą sony,samsung czy philips to według ciebie nie będzie odbijał światła w przeciwieństwie do LG?

Do góry