Telewizor do 2500zł styczeń 2025

Witam.
Szukam budżetowego telewizora jak najbardziej uniwersalnego,
a więc:

1. Odległość od ekranu: - 2-2,5 m
  2. Jak słońce świeci w pokoju: SŁOŃCE ŚWIECI PO POŁUDNIU, OKNO JEST OD BOKU TELEWIZORA.
  3. Jak duży jest pokój: OKOŁO 17 m2
  4. Preferowana technologia: RACZEJ LED Z MATRYCĄ VA (NIC INNEGO W ZASIĘGU) po za 2 miniLEDami od TCLa i Hisense
  5. Jakie programy najczęściej oglądasz: GŁÓWNIE SERIALE, FILMY, PROGRAMY DOKUMENTALNE I PRZYRODNICZE
  6. Oglądasz w dzień czy wieczorem: W DZIEŃ ORAZ WIECZOREM
  7. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: PRZEWAŻNIE PRZY MAŁYM ŚWIETLE LUB BEZ
  8. Matryca błyszcząca czy matowa: NAJLEPIEJ PÓŁMAT.
  9. Preferowana wielkość telewizora: 47-50 cali
  10. Preferowana marka: BRAK
  11. Czego nie lubisz w telewizorach: WOLNEGO MENU, CLOUDINGU, BINDINGU, SŁABEGO SKALOWANIA SYGNAŁU SD, CZĘSTEJ AWARYJNOŚCI, BŁĘDÓW W OPROGRAMOWANIU
  12. Jakie urządzenia będą podłączone: DEKODER MULTIMEDIA, DVD, BLU-RAY, LAPTOP, PLAYSTATION,
  13. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 80% TELEWIZJA, 20% POZOSTAŁE
  14. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: NA WPROST I Z KĄTÓW BOCZNYCH
  15. Czy ważne jest wifi: TAK
  16. Czy będziesz korzystać z widgetów: TAK
  17. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: RACZEJ NIE
  18. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: TAK
  19. Czy ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: TAK
  20. Ma mieć 3D: NIE
  21. Ma mieć slot na karty SD: NIE KONIECZNIE
  22. Ma mieć tuner DVB-S: PRZYDAŁBY SIĘ GDYBY BYŁ ALE TO NIE WYMÓG
  23. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: WIĘKSZOŚĆ PRZEZ HDMI I USB
  24. Jaki masz sygnał: GŁÓWNIE SD Z NAZIEMNEJ TELEWIZJI CYFROWEJ
  25. Ma stać czy wisieć: STAĆ
  26. Rozdzielczość: 4K
  27. Dvb-t: TAK
  28. Na czym najbardziej Ci zależy: JAKOŚĆ OBRAZU, BARDZO DOBRE SKALOWANIE SD, NATURALNE KOLORY, BRAK BŁĘDÓW W OPROGRAMOWANIU I JAK NAJWIĘKSZA BEZAWARYJNOŚĆ
  29. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 5-6 GODZIN W TYGODNIU W WEEKEND WIĘCEJ
  30. Budżet: 2500-2800złmax
  31. Czy ważne jest małe zużycie prądu: TAK
Z tego co poczytałem już na forum wychodzi że cenowo pasowały by:

TCL 50C809 - ale niestety jak to z telewizorami TCL i PHILIPS bywają problemy z działaniem oprogramowania, wiadomo cena niska jak za miniLEDa więc na jakieś kompromisy musieli iść tylko czy w tym modelu nie jest to zbyt upierdliwe. Mam doświadczenie już z tymi telewizorami z niższej i wyższej półki i niektóre zwiechy czy przypadkowe wyłączenia telewizora po prostu irytują.

SHARP 50GR8465E- nie wiem jaka jest matryca no i ogólnie nie mam doświadczenia z telewizorami sharpa

HISENSE 50U6NQ – podobnie jak z SHARPEM brak doświadczenia i niepochlebne info odnośnie systemu VIDAA

A jakie są wasze propozycje do w/w parametrów?

Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do tych potrzeb najlepszy jest mini led 50C805.
Problem z oprogramowaniem to już historia.

Dziękuje Kiki za odpowiedź niestety z tego co patrze dostępny jest tylko w rozmiarze 55" a niestety 50" to max jaki wejdzie, po za tym 55" już przekracza budżet.
Czym różni się C809 od C805 ? Ilością stref podświetlenia? Dobrze kojażę?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
No, nie.
TCL 50C805 jest w wielkości 50 i 55"
Ppodałem Ci właśnie 50C805 .
I masz w specjalnej ofercie razem z pakietem gratisów dodatkowo dla członków forum.

Ok bardzo dziękuję.
Juz poczytałem o wszystkich róznicach między 805 a 809 i w sumie to te same TV ;-)
Czy jest jakaś alternatywa dla tego TCLa ?
Np ze stajni Philipsa z ambilight PML9008 lub cos bardzo uniwersalnego i bardzo stabilnego od Samsunga?

Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Stabilność obecnie już jest pełna w każdym z tych modeli.
I dalej największe możliwości ma mini led TCL w przekątnej 50"
Philips 55PML9008 , bardzo dobry model jedynie brak mu otwartego systemu.
Jest na Titan OS.
Jeśli masz platformę zewnętrzną - to działa extra, no i ambilight robi swoje.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz specjalną ofertę dla członków forum plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł

Do góry