Witam drodzy forumowicze!
Niedawno zakupiłem swoje pierwsze mieszkanie i szukam tego jedynego TV, którego cena nie zwali z nóg, a który w swojej półce cenowej wyróżniać się będzie wśród konkurencji. Widzę, że sporo osób wypełnia pewien schemat, więc i ja
.
Dodam, że z czasem najprawdopodobniej podłączę do niego bajer ala Nvidia shield
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2-2,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
6. Co chcemy aby telewizor posiadał? HBO GO (Gra o Tron się zbliża
)
7. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? wi-fi (kabel też, w razie czego) no i czasem PC
8. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak, maks 3h jeśli jakiś film mnie wciągnie
9. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy, seriale
10. Czy zamierzasz grać w gry? Tak, choć sporadycznie
11. Preferencje co do marki? Nie
12. Preferencje co do wielkości? 50-55"
13. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorem, nocą
14. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2000zł
Moją uwagę przykuł Philips 50PUS7303, są sklepy gdzie da radę wyrwać go za 1950zł.
W podobnych pieniądzach widziałem również UE49NU7102, NU7093, Philips 55PUS6262/12 czy NU7172.
Pytanie do Was, specjaliści, który wziąć aby się nie rozczarować i który wyróżni się na tle konkurencji (niekoniecznie wizualnie). Z góry dzięki za pomoc!
Niedawno zakupiłem swoje pierwsze mieszkanie i szukam tego jedynego TV, którego cena nie zwali z nóg, a który w swojej półce cenowej wyróżniać się będzie wśród konkurencji. Widzę, że sporo osób wypełnia pewien schemat, więc i ja
Dodam, że z czasem najprawdopodobniej podłączę do niego bajer ala Nvidia shield
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2-2,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
6. Co chcemy aby telewizor posiadał? HBO GO (Gra o Tron się zbliża
7. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? wi-fi (kabel też, w razie czego) no i czasem PC
8. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak, maks 3h jeśli jakiś film mnie wciągnie
9. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy, seriale
10. Czy zamierzasz grać w gry? Tak, choć sporadycznie
11. Preferencje co do marki? Nie
12. Preferencje co do wielkości? 50-55"
13. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorem, nocą
14. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2000zł
Moją uwagę przykuł Philips 50PUS7303, są sklepy gdzie da radę wyrwać go za 1950zł.
W podobnych pieniądzach widziałem również UE49NU7102, NU7093, Philips 55PUS6262/12 czy NU7172.
Pytanie do Was, specjaliści, który wziąć aby się nie rozczarować i który wyróżni się na tle konkurencji (niekoniecznie wizualnie). Z góry dzięki za pomoc!