Telewizor 65 cali do około 4000 tys

Khonda

New member
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? szer. 3m x dł 7m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? +/- 3 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost/bokiem 30-40 stopni
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? narazie stać na półce rtv docelowo na scianie
6. Jak słońce świeci w pokoju? tak od lewej strony
7. Co chcemy aby telewizor posiadał ? matryca 100 hz, android tv, współpraca ze smartfonem (przesyłanie zdjęć i filmów )
8. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? naziemna
9. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? soundbar polk magnifi mini , Playstation 4.
10. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-6
11. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie wiem
12. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Seriale, filmy, Netflix
13. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? netflix i YouTube
14. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola? Tak, aktualnie Playstation 4
15. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wiecej wieczorami
16. Preferencje co do wielkości? min 65 cali
17. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Wolne działanie menu, brak możliwości sterowania dźwiękiem z pilota tv,
18. Preferencje co do marki ? brak
19. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4000 - 4500 zł

Zastanawiam się nad zakupem Samsung QLED QE65Q67RAT

legaar

Member
Samsung to brak Dolby Vision - dołóż 500 zł i upoluj sony 65xf9005 w jakiejś promocji, ew panosonic 65gx830

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli chcesz dobry Qled to TCL 65X815 z sounbarem w komplecie.
Ten jest w programie gdzie sam wybierasz ceny - podaj maila to Ci wyślę.
Ale ten Sony jest świetną ofertą również
Jeśli musi być Samsung to 65Q70 za 4999 zł z pakietem.

Khonda

New member
Czy ten sony bravia jest dość godnym uwagi telewizorem słyszałem opinie o nim ze ma powolne działanie systemowe ?

_arek_

New member
Samsung to brak Dolby Vision - dołóż 500 zł i upoluj sony 65xf9005 w jakiejś promocji, ew panosonic 65gx830

No własnie tylko gdzie taką promkę upolować, bo to już chyba ciężko dostać 65XF9005 za 4500zł ?? Ja się czaje czaje i wyczaić nie mogę ;)

Khonda czytałem,że jeśli używasz TV jako TV a nie pchasz w niego nie wiadomo czego to wszystko śmiga jak należy.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
arek - dla niebieskich członków forum masz specjalne ceny i na nowości program - gdzie sam wybierasz ceny.
Podaj proszę maila to CI wyślę cały program.

PiotrekZas

Member
Stosunek cena do jakości :)

Khonda - Ja szukałem TV do 4500 a kupiłem za ponad 6000 :-o
Musisz się pogodzić że TV będzie miał służyć parę lat.
Żeby potem nie żałować że się nie dołożyło
Moja podpowiedź odnośnie 65XF9005:
1. Matryca FALD , podświetlenie pełne, matryca VA, czerń jest lepsza tylko w OLED - do filmów, netflixa SUPER
2. 120 Hz - do Sportu, dynamiczne sceny i PS4 SUPER
3. Android - może tu szału nie ma ale masz więcej zabawy/możliwości niż ze zwykłym oprogramowaniem w innych TV

Sam miałem na oku Philipsa (zaraz się tu zlecą krytycy :blagam: ) lub właśnie SONY.
Padło na pierwszą markę chociaż uważam że SONY w niczym nie ustępowało.
Przesądził ambilight i sentyment.

wlacha

New member
Pozwolę się dołączyć do tematu. W sumie wytyczne mniej więcej takie jak kolega. Tylko może więcej sportu. Właśnie myślałem o Sony 65XF900. Czy jest coś lepszego żeby warto trochę dopłacać ? Czy może mniej Panasonic 65gx830? Nie lubię Samsunga. Od 6 lat mam Sony KDL-50W829B i nie mogę złego słowa powiedzieć. Budżet 5 tyś.

Ostatnia edycja:

_arek_

New member
Później masz XG9505 ale czy wart doplaty nie wiem, podobno android dziala tam płynnej ze wzgledu na wiecej ramu. Ale tak jak pisalem wcześniej ktoś gdzieś w w miarę mądrym poście opisał że przy normalnym jak dla TV użytkowaniu nie ma różnicy. Poza tym brak już najnowszysch aktualizacji Androida. Wszystko zależy czy chcesz wydać 5kpln czy więcej bo w tej kasie chyba XF90 najlepszy. Tak wywnioskowalem z tych wszystkich wypowiedzi na różnych forach.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wg mnie najlepiej sprawi się 65XF9005.
Ale trzeba się śpieszyć bo się kończą. Dla niebieskich członków forum masz specjalną ofertę.

wlacha

New member
Jeżeli chodzi o system android to nie będzie już aktualizacji przy tym modelu ? W sumie nie będę tam nic robił, tylko oglądał normalnie tv, netflix, hbo go i piłka.

Co to znaczy dla niebieskich...do końca nie rozumiem. Zależy mi na czasie żeby zamknąć już ten temat i kupić ;)

Jeżeli chodzi o system android to nie będzie już aktualizacji przy tym modelu ? W sumie nie będę tam nic robił, tylko oglądał normalnie tv, netflix, hbo go i piłka.

Co to znaczy dla niebieskich...do końca nie rozumiem. Zależy mi na czasie żeby zamknąć już ten temat i kupić ;)

Musisz wspierać forum, zerknij na podpis u Kikiego. Tak jak u mnie. Ja jestem niebieski.

PiotrekZas

Member
Dwa światy :)

Pozwolę się dołączyć do tematu. W sumie wytyczne mniej więcej takie jak kolega. Tylko może więcej sportu. Właśnie myślałem o Sony 65XF900. Czy jest coś lepszego żeby warto trochę dopłacać ? Czy może mniej Panasonic 65gx830? Nie lubię Samsunga. Od 6 lat mam Sony KDL-50W829B i nie mogę złego słowa powiedzieć. Budżet 5 tyś.

65gx830 - 60 Hz - Podświetlenie krawędziowe
65xf9005 - 120 Hz (do sportu obowiązek) - FALD (pełne podświetlanie z wygaszaniem strefowym)

Co tu porównywać ? panasa raczej z innymi TV 60 Hz a nie z Soniakiem.
Różnica w cenie około 1000 PLN - według mnie warto

:shock:

Do góry