Telewizor 65 cali ~3000zł

destinow

New member
Cześć ostatnio pomogliście mi wybrać telewizor 7 lat temu i wybrałem dokładnie ten polecony model i jestem bardzo zadowolony więc zwracam się ponownie, byłem oglądać z rodziną tv w sklepach i wpadły nam w oko philipsy z tym podświetleniem z tyłu (chyba PUS7855) ale podobno te matryce są jakieś lipne(tak wyczytałem na forum) po za tym był jakiś lg i samsung ale bez szału, więc sam nie wiem co wybrać liczę na pomoc, dzięki!

1. Odległość od ekranu? 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju? słońce do pokoju nie wpada, a samo światło dzienne będzie padać na telewizor od strony wschodniej
3. Jak duży jest pokój: nie pamiętam dokładnie ale jest to spory salon
4. Preferowana technologia: LED/QLED
5. Jaki masz obecnie telewizor? Sony hx-750 7letni - wybrać pomogli mi użytkownicy tego forum i jestem bardzo zadowolony :)
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Sport, seriale wszystko z nc+
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: 50 % wieczorem, 50 % za dnia
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? przy świetle
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? chyba ostry (rozumiem że chodzi o kolory)
10. Matryca błyszcząca czy matowa? obojętnie
11. Preferowana wielkość telewizora? 65 oglądałem w sklepie ten rozmiar wydaję się być idealny
12. Preferowana marka? Sony, Philips
13. Czego nie lubisz w telewizorach?Nie mam pojęcia raczej jestem mało wymagający, czasem mnie wkurza jedynie jak obraz jest mało płynny
14. Jakie urządzenia będą podłączone? Nc+, laptop
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 98% telewizja 2% laptop
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? często cała rodziną to wtedy kąty oglądania są duże
17. Czy ważne jest wifi ? tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów? Nie wiem czy dobrze rozumiem ale youtube może czasem netflix
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? Nie
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Nie
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Nie jest to konieczne
22. ma mieć 3D?
23. ma mieć slot na karty SD ? Nie
24. ma mieć tuner DVB-S? Nie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? Dekoder hdmi
26. Jaki masz sygnał:zwykły nc+go
27. ile programów HD?
28. ma stać czy wisieć? stać
29.Rozdzielczość: d
30.Dvb-t: nie DVB-C: Nie
31.Na czym najbardziej Ci zależy: Żeby był dobrze wyceniony a przy tym ładnie wyświetlał obraz przy codziennej telewizji i sporcie
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor:ciężko powiedzieć pewnie po kilka godzin dziennie minimum
33.Sugerowana cena ? Najlepiej do 3tys ale jak coś naprawdę polecacie to kilka stów mogę dołożyć ale nie więcej

destinow

New member
Kwota mała na 65" jedyny, który był nawet poniżej i odpowiadałby Twoim potrzebom to Samsung UE55TU8502U chociaż nie na Androidzie.
Za to szybki bardzo fajny system Tizen.
Jeszcze jest
SAMSUNG QLED QE65Q64TAU za 3300 + zwrot w bonach -360zł.

Warto ten drugi.

Dzięki bardzo za odpowiedź! Ten android czy inne funkcje raczej nie będę z tego korzystał za wiele, ogólnie szukam tv do telewizji tak na codzień, czyli rozumiem że te philipsy odpadają definitywnie? Co do tego drugiego samsunga jeśli rzeczywiście polecasz to jak najbardziej spoko i wychodzi na to że z tych bonów może by starczyło na jakiś tani głośnik :-D i prawdopodobnie na niego się zdecyduje jeśli nie ma lepszej alternatywy

destinow

New member
To akurat nie jest model wysokich lotów.wiele osób wymieniało go na inny.
A jak u Ciebie ?

Dla mnie bardzo w porządku, już po wyciągnięciu z kartonu zrobił wizualnie dobre wrażenie - cienkie ramki, aluminiowy pilot.
Obraz w porządku ale dziwnie czasem gubił piksele - po ustawieniu parametrów obrazu (obczaiłem gdzieś w necie) jest super. Zauważyłem też bardzo szybki system względem starego tv i super łatwe przechwytywanie ekranu z kompa i z telefonu dosłownie 2 kliknięcia i jest. Odpaliłem też film 4k hdr z ciekawości to też nie mam zastrzeżeń obraz bardzo ładny ale od razu zaznaczam że jesteśmy raczej mało wymagający :D dzięki jeszcze raz bardzo dobry zakup telewizor na pewno zostaje

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
EXtra - najważniejsze , że dla Twoich potrzeb jest bardzo dobry. !
Faktycznie dla mniej wymagających może być extra!

Do góry