Cześć ostatnio pomogliście mi wybrać telewizor 7 lat temu i wybrałem dokładnie ten polecony model i jestem bardzo zadowolony więc zwracam się ponownie, byłem oglądać z rodziną tv w sklepach i wpadły nam w oko philipsy z tym podświetleniem z tyłu (chyba PUS7855) ale podobno te matryce są jakieś lipne(tak wyczytałem na forum) po za tym był jakiś lg i samsung ale bez szału, więc sam nie wiem co wybrać liczę na pomoc, dzięki!
1. Odległość od ekranu? 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju? słońce do pokoju nie wpada, a samo światło dzienne będzie padać na telewizor od strony wschodniej
3. Jak duży jest pokój: nie pamiętam dokładnie ale jest to spory salon
4. Preferowana technologia: LED/QLED
5. Jaki masz obecnie telewizor? Sony hx-750 7letni - wybrać pomogli mi użytkownicy tego forum i jestem bardzo zadowolony
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Sport, seriale wszystko z nc+
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: 50 % wieczorem, 50 % za dnia
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? przy świetle
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? chyba ostry (rozumiem że chodzi o kolory)
10. Matryca błyszcząca czy matowa? obojętnie
11. Preferowana wielkość telewizora? 65 oglądałem w sklepie ten rozmiar wydaję się być idealny
12. Preferowana marka? Sony, Philips
13. Czego nie lubisz w telewizorach?Nie mam pojęcia raczej jestem mało wymagający, czasem mnie wkurza jedynie jak obraz jest mało płynny
14. Jakie urządzenia będą podłączone? Nc+, laptop
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 98% telewizja 2% laptop
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? często cała rodziną to wtedy kąty oglądania są duże
17. Czy ważne jest wifi ? tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów? Nie wiem czy dobrze rozumiem ale youtube może czasem netflix
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? Nie
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Nie
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Nie jest to konieczne
22. ma mieć 3D?
23. ma mieć slot na karty SD ? Nie
24. ma mieć tuner DVB-S? Nie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? Dekoder hdmi
26. Jaki masz sygnał:zwykły nc+go
27. ile programów HD?
28. ma stać czy wisieć? stać
29.Rozdzielczość: d
30.Dvb-t: nie DVB-C: Nie
31.Na czym najbardziej Ci zależy: Żeby był dobrze wyceniony a przy tym ładnie wyświetlał obraz przy codziennej telewizji i sporcie
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor:ciężko powiedzieć pewnie po kilka godzin dziennie minimum
33.Sugerowana cena ? Najlepiej do 3tys ale jak coś naprawdę polecacie to kilka stów mogę dołożyć ale nie więcej
1. Odległość od ekranu? 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju? słońce do pokoju nie wpada, a samo światło dzienne będzie padać na telewizor od strony wschodniej
3. Jak duży jest pokój: nie pamiętam dokładnie ale jest to spory salon
4. Preferowana technologia: LED/QLED
5. Jaki masz obecnie telewizor? Sony hx-750 7letni - wybrać pomogli mi użytkownicy tego forum i jestem bardzo zadowolony
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Sport, seriale wszystko z nc+
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: 50 % wieczorem, 50 % za dnia
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? przy świetle
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? chyba ostry (rozumiem że chodzi o kolory)
10. Matryca błyszcząca czy matowa? obojętnie
11. Preferowana wielkość telewizora? 65 oglądałem w sklepie ten rozmiar wydaję się być idealny
12. Preferowana marka? Sony, Philips
13. Czego nie lubisz w telewizorach?Nie mam pojęcia raczej jestem mało wymagający, czasem mnie wkurza jedynie jak obraz jest mało płynny
14. Jakie urządzenia będą podłączone? Nc+, laptop
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 98% telewizja 2% laptop
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? często cała rodziną to wtedy kąty oglądania są duże
17. Czy ważne jest wifi ? tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów? Nie wiem czy dobrze rozumiem ale youtube może czasem netflix
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? Nie
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Nie
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Nie jest to konieczne
22. ma mieć 3D?
23. ma mieć slot na karty SD ? Nie
24. ma mieć tuner DVB-S? Nie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? Dekoder hdmi
26. Jaki masz sygnał:zwykły nc+go
27. ile programów HD?
28. ma stać czy wisieć? stać
29.Rozdzielczość: d
30.Dvb-t: nie DVB-C: Nie
31.Na czym najbardziej Ci zależy: Żeby był dobrze wyceniony a przy tym ładnie wyświetlał obraz przy codziennej telewizji i sporcie
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor:ciężko powiedzieć pewnie po kilka godzin dziennie minimum
33.Sugerowana cena ? Najlepiej do 3tys ale jak coś naprawdę polecacie to kilka stów mogę dołożyć ale nie więcej