Telewizor 55'' do 3000zł

bartut

New member
Witam, czy jestem w stanie kupić dobry telewizor 55'' do 3000zł? Oto moje dane:

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 22m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~4 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost i lekkim bokiem nie przekraczającym 20*
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z lewej strony
7.Jaki masz obecnie telewizor ? plazma Panasonic TH-37PV8P
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobry kontrast, jak najlepszą czerń, jak najmniejsze lagi,smart TV, wifi,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? telewizja satelitarna nc+
10.Jakie urządzenia? Xbox 360, Xbox One
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 4h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? głównie sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? sporadycznie
15.Czy zamierzasz grać w gry - tak
16.Preferencje co do marki ? nie jestem uprzedzony
17.Preferencje co do wielkości ? 55''
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? resety, zawieszanie, wolne przełączanie kanałów, clouding, słaba ostrość, słaby kontrast
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem, w dzień również ale rzadziej
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 3000zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie

Proszę o poradę.

bartut

New member
Wczoraj w Media Markt była ta Toshiba poniżej 3500 zł. Co do Philipsa to kusi mnie ambi, a zniechęcają opinie o zawieszaniu się androida.

Wysłane z mojego DRIVE przy użyciu Tapatalka

racuh

Banned
LG 55LF652V, ostatnio kupiłem i jestem zadowolony

Jakość telewizora ocenia się nie tylko po obrazie ale też o niezawodności, Wszystkim moim znajomym posiadającym LG zepsuł się ledwo po zakończeniu gwarancji, ale też byli z niego zadowoleni, jak zamierzasz zmieniać TV co 2 lata to śmiało możesz brać Samsunga albo LG, w innym przypadku to tylko SONY albo Panasonic, no i Sharp, miałem kiedyś takiego 27 cali HD ready i po 3 latach przestał działać jedyny port HDMI, oddałem go babci bo ona tylko z siatkowej odbierała, i można powiedzieć że TV działa do dzisiaj.

Do 3 tys masz Panasonica 55CS320, nie jest to szczyt techniki ale oglądać się da :)

Ostatnia edycja:

bzyq

Member
Wg mnie nie ma reguły, co da marki która jest lepsza. Mam w rodzinie 4 tv lg i samsung i wszystkie już dawno po gwarancji i działają bez najmniejszego problemu. Miałem też 3 telefony sony - nigdy w życiu już nic tej marki nie kupię - taki złom. Ale może to kwestia szczęścia.

Co do LG LF652V to wszystko w nim jest dobre oprócz jednej mega wady - banding. Jak lubisz oglądać sport to odpuść sobie bo jak właśnie tym modelem strzeliłem sobie w kolano ;)

racuh

Banned
Wg mnie nie ma reguły, co da marki która jest lepsza. Mam w rodzinie 4 tv lg i samsung i wszystkie już dawno po gwarancji i działają bez najmniejszego problemu. Miałem też 3 telefony sony - nigdy w życiu już nic tej marki nie kupię - taki złom. Ale może to kwestia szczęścia.

Co do LG LF652V to wszystko w nim jest dobre oprócz jednej mega wady - banding. Jak lubisz oglądać sport to odpuść sobie bo jak właśnie tym modelem strzeliłem sobie w kolano ;)

Nie chodzi konkretnie o markę, bo jeśli chodzi o telefony do od 15 lat nie miałem innej marki jak samsung, Do sony zawsze się przymierzałem i nigdy nie miałem go dłużej niż przysługujące mi prawo 14 dni :) bo coś w nich mi nie pasowało ale zazwyczaj była to jakaś funkcjonalność i zawsze wracałem do samsunga ale...nigdy nie miałem tel dłużej niż 2 lata i niewiem jak by się on spisywał po zakończeniu gwarancji, teraz Mam S4 już prawie 1,5 roki i zauważyłem że dioda powiadomień już nie świeci kolorem takim jak na początku i teraz zamiast zielonego jest zielono czerwonkawy.

Gdybym TV zmieniał tak często jak telefony to najprawdopodobniej inwestował bym w Samsungi bo jakość obrazu według mnie stoi na wysokim poziomie a awaryjność by mnie wtedy nie interesowała.

bartut

New member
Zastanawiam się, czy nie zrezygnować z wersji 55 cali na rzecz Philips 50PFH6550/88, tylko trochę mam obawy o stabilność po przeczytaniu opinii o zawieszaniu się i zapominaniu ustawień.

RHJG

New member
Bez reklam
Witam banding jest w każdym TV LCD-LED! W mniejszym czy większym stopniu-loteria...Test tego Philipsa masz na "zaprzyjaźnionym" forum.Co do tego LG to radzę samemu sprawdzić-w moim odczuciu jest to bardzo udany model 50" i 55".

slawko_23

New member
Bez reklam
Tylko ten panas z panasonikiem mało ma wspólnego poz logo. Menu i pilot inne niż w pozostałych modelach. Więc tutaj powoływanie się na markę nie jest trafione. Takie czasy niestety. A pewnie więcej się słyszy o awaryjności Lg i Samsunga bo więcej jest ich na rynku..

Do góry