Telewizor 55 cali ~ 3900 zł

Ventis

New member
Cześć, chciałbym was prosić o pomoc przy wyborze telewizora :) Interesują mnie telewizory o przekątnej 55 cali, posiadanie funkcji 3D i rozdzielczości 4k nie ma dla mnie większego znaczenia. Telewizor głównie wykorzystywany będzie pod kątem piłki nożnej oraz filmów akcji. Nie chciałbym przekroczyć granicy 3900 zł.

Pozwoliłem sobie zrobić listę telewizorów dostępnym w moim mieście, ponieważ zależy mi na przetestowaniu telewizora przed zakupem. Link (proszę usunąć spacje): img ur. com/IBfwsE0

Dziękuję bardzo za pomoc :)

digitalus

Banned
Witam.
Zarzalem do linku ktory podales.Bardzo duzo telewizorow.Niektore to modele z ubieglego roku i mogly stac na wystawie lub to zwroty niezadowolonych klientow.
Jesli chodzi o marke to najmniej awaryjny jest pioneer i panasonic ale pioneer nie produkuje juz telewizorow plazmowych i lcd.
Najwieksza awaryjnosc ma samsung.To lider pod tym wzgledem.Jesli masz chwile czasu obejrzyj film w linku nizej.

Tajemnice korporacji odc 3 Ściemy wielkich marek - video w cda.pl

Kliknij tez na link nizej jesli planujesz kupno lcd .W linku sa ciekawe informacje

http://www.hdtv.com.pl/forum/samsun...u7200-problemy-z-aktualizacjami-wifi-usb.html

Proponuje panasonica bo nie psuje sie tak czesto jak samsung. panasonic model cx700 ma dobre wyniki w testach. CX-700 to model z tego roku.

http://www.homecinemamagazine.nl/2015/06/review-panasonic-tx-55cx700e-cx700e-serie-lcd-led-tv/

CX700 jest wersji 40,50,55 i 65 calowej.

Ostatnia edycja:

Ventis

New member
Przejrzałem podane linki, dziękuję za kilka dodatkowych porad. Co do telewizora który podałeś - 55 calowy model, którym jestem najbardziej zainteresowany, niestety przekracza mój budżet o około 800 zł, dlatego nie mam możliwości zakupu go.
Co innego byś mi doradził trzymając się 3900 zł?

racuh

Banned
Do czego Ci TV 4K skoro to i tak rozdzielczość obrazu statycznego,jak zamierzacz używać go jako monitor to w porządku ale do filmów czy też sportu jest to zupełnie nie potrzebny bajer, teraz też przymierzam się do zakupu TV i wybiłem sobie z głowy 4K, lepiej wziąć dobry FHD, bo będzie o wiele tańszy i znacznie lepszy.

Kiki polecał mi Phillipsa PHILIPS 55PFT6550/12 z 3-strefowym ambilight, dzisiaj miałem okazję go pooglądać z bliska w EURO AGD i mile mnie zaskoczył, a dostaniesz go już za niecałe 4 klocki.

Ventis

New member
Tak, jak pisałem - 4k nie jest dla mnie istotną funkcją. Ten Philips mnie zainteresował, także chętnie poczytam sobie jeszcze o nim w internecie, ale chciałbym zapytać, czy jest dla niego jakaś sensowna, warta uwagi konkurencja?

racuh

Banned
Jak narazie to sam szukam ale z tego co widzę to jedyna konkurencja to Sony serii W809 ale niestety jest o prawie 300 zł droższy. Wadą jego jest również oprogramowanie android tak jak by bylo niedopracowane bo w philipsie spisuje się o wiele lepiej.

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka

Do góry