Telewizor 55-60 cali ~6000zł

Winss

New member
Witam,
potrzebuje pomocy w wyborze telewizora. Budżet do około 6000zł, przedział 55-60 cali, rozdzielczość 4K. Telewizor oglądać będą w 80% 1-2 osoby siedzące na wprost. Docelowo telewizor będzie wisieć na ścianie (w dzień będzie zaświetlony - okna na południe, choć nie ma to chyba znaczenia skoro mam zasłony), około 3 metry od oglądających. Nie interesuje mnie gra w gry na telewizorze, głównie oglądany będzie sport, programy przyrodnicze, zapewne będę używać netflixa jak i internetu (youtube). Zbędne mi jest 3D (jak już będzie no to trudno - nie przeszkadza mi to). Dziennie telewizor pracować będzie różnie - zakres pewnie od 2 do 8 godzin. Mój obecny telewizor ma coś koło 8 lat więc nie mam preferencji co do systemu albo marki, choć słyszałem o tym, że Samsung ma problem z odklejaniem się matryc czy o tym, że Panasonic nie aktualizuje już oprogramowania (przez chwilę byłem zdecydowany na TX-58DX750). Czytając tematy w podobnej cenie do mojej rzadko widziałem Philipsa, natomiast często przewijał się Sony. Oczywiście najbardziej zależy mi na jakości obrazu, oraz bezproblemowym działaniu softu.
Pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz bardzo dobre modele w klasie cenowej , a jak się zalogujesz w Klubie HDTV :
http://www.hdtv.com.pl/forum/o-forum-i-serwisie/14168-klub-hdtv-com-pl.html#post104906
To masz jeszcze kalibrację gratis.

- Sony 55XD8505 za 5099 zł
- Samsung 55KS7000 za 5699 zł
- LG 55UH8507 za 5699 zł

A przy 3 mertach na 4K , możesz spokojnie sięgać po 65":
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/120554-tabela-odleglosci-dla-4k.html
Tyle że najtańśzy 4K, 100Hz ,HFDR, VP 9 masz Philipsa 65PUS6521 - na matrycy Va, 10Bit,
ale za dopłatą - 6999 ,zł z mkalibracją.

Ostatnia edycja:
Zostan przy TX-58DX750 - to bardzo dobry model. Smarta mozesz zastapic np. dodatkowym playerem ze wsparciem Kodi.
Ewentualnie Samsung KS7000 - tez bardzo dobry. Oba dobrze wyswietlaja praktycznie kazdy rodzaj sygnału...

Winss

New member
Dzięki za odpowiedzi, raczej nie będę zwracać uwagi na podany przez Pana kiki model Samsunga z powodu o którym pisałem wcześniej - nie raz na forum widziałem jak ktoś pisze, że Samsung ma problem i z odklejaniem matrycy i z serwisem w Polsce. LG również odpada ze względu na IPS. Natomiast jeśli chodzi o 65" Philipsa to czy jakbym już miał dopłacać nie było by bardziej rozsądnym wyjście kupna za tę cenę 55" o lepszej jakości? (pytam bo nie wiem czy w cenie 7000 są modele znacząco lepsze od wymienionych - jeśli nie to nie ma sensu). Zostaje 55XD8505 oraz TX-58DX750. Panasonic tak jak mówiłem nie bardzo mi odpowiada ze względu na martwy soft ale z tego co wyczytałem w internecie wynika, że jest on lepszy jakościowo jeśli chodzi o obraz od wspomnianego Sony. Wątpliwości pozostają nadal.
Pozdrawiam.

Winss

New member
Podbijam, przy okazji dodam że uprzedzenia do ks7000 po przeczytaniu kilku recenzji mi minęły. Nadal pozostaje dylemat co wybrać oraz czy po dołożeniu do 7000zl nie ma nowych opcji innych niz podany wyzej Philips (niekoniecznie 65"). Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sony jest znacznie lepszym zakupem :
- ma zdecydowanie lepszy system operacyjny
- lepsze procesory w tym X1
- zdecydowanie lepsze multimedia
- posiada już Androida 6,0
- posiada Kodi
- posiada MXPlayer
- ma nieporównywalnie bardziej rozwojowe multimedia.
- ma lepszą cenę o 1000 zł
- ma kalibrację gratis ( kosztuje 400zł )
http://www.hdtv.com.pl/forum/o-forum-i-serwisie/14168-klub-hdtv-com-pl.html#post104906
Zaloguj się w klubie HDTV masz specjalna ceną z kalibracją gratis:
Ustawienia obrazu, błędy związane z nieprawidłowym obrazem

Winss

New member
Zdecydowałem się na Sony 55xd9305, czytałem recenzje xd85 i xd93 no i myślę ze warto dołożyć do wyższego modelu. Teraz natomiast sprawa jest taka - nie bardzo rozumiem o co z tą promocją na kalibracje oraz specjalną ceną chodzi (jaki to sklep) wtedy gdy zostanę niebieskim. Można by mi to wytłumaczyć panie kiki? Dzięki i pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W sprawie kalibracji napisz proszę na PW - dostaniesz info.
Sony po kalibracji gra rewelacyjnie.

Do góry