Telewizor 50" do 2500zł maks. 3000zł

Howard1

New member
Witam

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok. 3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? 1 osoba na wprost, 2 lekko bokiem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? Tylko rano
7. Jaki masz obecnie telewizor? LG 37LG3000
8. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? DVB-T, Kino domowe, w przyszłość może SAT
9. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Minimum 6-8h
10. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak
11. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport,Filmy
12. Czy zamierzasz serfować po internecie? Raczej tak głównie SMART TV
13. Czy zamierzasz grać w gry? Czasami Xbox360
14. Preferencje co do marki? LG,Samsung, TCL (czytałem że jest dobry)
15. Preferencje co do wielkości? 49-55 cali
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? w tygodniu głównie wieczorami, a w weekend przez cały dzień
17. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2500zł jestem w stanie trochę dorzucić powiedzmy do 3000zł ale musi to zakup który starczy na kilka lat jak obecny lg 37lg3000 którego kupiłem w 2008 roku
18. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Co 6-8 lat
19. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Jeszcze nie, ale chciałbym SMART TV

Tak jak napisałem w tych odpowiedziach szukam TV 49-55 cali ze smart tv, dobrą jakością obrazu matrycą 100Hz budżet 2500zł. Jestem w stanie trochę zwiększyć budżet jeżeli TV byłby na dłuższy czas i wytrzymał tak z 6-8 lat.
Po lekturze forum chciałem kupić już LG 50LF652V ale niestety jest już praktycznie nie dostępny w żadnym sklepie lub jest ale sztuki powystawowe.

Pozdrawiam

Howard1

New member
Dziękuje za odpowiedź. Widziałem kiki że polecasz ten TV TCL i zainteresowałem się nim dodatkowo starałem się przebrnąć przez temat z testem i opiniami ale jest tam niestety ogromny chaos bo przez kilka stron jest trochę uwag i różnych opinii ale potem zmiana tematu na 58 calową wersję i trudno się połapać dlatego jak mógłbyś mi odpowiedzieć na 2 pytania.

1. Jak jest z gwarancją/serwisem? W razie czego nie chciałbym zostać na lodzie bo różne opinie znalazłem w tamtym temacie, nie zakładam z góry że się zepsuje bo akurat jestem z tych co doceniają chińskie sprzęty a po drugie mój dotychczasowy TV się nigdy nie zepsuł a znajomym w tym czasie parę TV się zepsuło.

2. Wyjaśniony został jakoś temat z tym zablokowanym trybem teatru?

Wysłałem do Ciebie jeszcze wiadomość na pw w sprawie ewentualnego zakupu.

Marta84

New member
1. Rekojmia sprzedawcy 2 lata . Gwarancja w TCL problemowa.
2. W trybie "gra" nie ma na tym tv efektu teatru. Inna sprawa czy chcesz caly czas byc w trybie gra ;)

Howard1

New member
Przejrzałem jeszcze kilka modeli TV i mam takie pytanie znalazłem Philipsa 49PUS6501 i teraz jaka jest różnica pomiędzy nim a tym Philipsem 49PUS6561 który został polecony przez Kikiego? Różnicą jest tylko 2 stronym Ambilight w 49PUS6501 zamiast 3 stronego w 49PUS6561?

Jeżeli tak to powiedzmy jakościowo czy wezmę TCL 50S7806 czy któregoś Philipsa to powinienem być zadowolony?

Do góry