Telewizor 50-55'' FHD do 4000

ryuzaku

New member
Witam,
potrzebowal bym malej porady odnosnie wyboru TV :)

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 5m x 3,20m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? Około 2,5m - 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? okna na zachod
7. Jaki masz obecnie telewizor? nie mam
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? ciężko mi powiedzieć, bo osobiście TV nie miałem potrzeby, ani miejsca oglądać przez ostatnie 5 lat
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? telewizja kablowa
10 .Jakie urządzenia? zapewne soundbar + cokolwiek po wifi (pc,laptop)
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? ?nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? żona rożne pierdoły, razem głownie seriale i filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? na ten moment nie mam konsoli, może w przyszłości, ale raczej mało
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? 50''~55''
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? ceny, oszukane parametry, ukrywanie zmian komponentów miedzy wersjami. Do samego oglądania to nic, bo dawno nie oglądałem
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4000pln, ew 4500 jeżeli będzie coś logiczne do dopłaty
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie wymagane

Prosiłem o poradę już w innym miejscu, pytając o model Philipsa 55PFT6550. Poczytałem jednak trochę tutaj pewien watek i złapały mnie straszne wątpliwości, czy chce wchodzić w batalie z rzeczą martwą za 4000 i się denerwować..

Tv ma służyć głownie do filmów i seriali, oraz dla pierdo-programów jak TVN style czy inne mózgo trzepy :). Na obecna chwile 4K mnie chyba raczej nie interesuje, bo nie chce płacić za coś, czego nie wykorzystam, bo nie mam jak..

Do góry