Telewizor 43 do małego pokoju 2000 - 2500 zł

tairaterkes

New member
Witam, przymierzam się do zakupu niewielkiego tv do małego pokoju, który głównie służy jako sypialnia ale też i w dzień się ogląda, głównie na leżąco, a tv jest na wprost jakieś 2 - 2,5 metra. Niestety większy tv jak 43 cale nie wejdzie no może jak by się uprzeć 50 cali jednak wiem, że z 43 calami nie będzie problemu. Co ważne tv będzie stał na pojedynczej nóżce ze względu na szerokość szafki. Wiem, że większość tych małych tv na rynku ma nóżki podwójne ale to nie problem bo można dokupić pojedynczą nóżkę mocowaną na VESA. Na zakup mam czas do połowy czerwca

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 10 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1 czasem 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać na pojedynczej nóżce - mogę dokupić stojak mocowany na VESA
6. Jak słońce świeci w pokoju? okno jest za tv ale są rolety więc można zasłonić
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał ? w miarę dobry obraz do oglądania głównie tv satelitarnej/kablówki/youtube/platformy streamingowe - rozważam matrycę QLED
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4k
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? w zasadzie tylko kablówka
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3 - 8
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? głównie wieczory a w dzień można zasłonić rolety
17. Preferencje co do wielkości? 43 cale
19. Preferencje co do marki ? nie
20. Czy telewizor ma mieć 3D ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Dobrze by było około 2000 max 2500
22. Przeznaczenie tv: kablówka/netflix/youtube/platformy streamingowe

Zastanawiałem, poniższymi modelami
  • tcl-43c655 - to akurat dość nowy tv - mało opinii
  • philips-43pus8818 lub philips-43pus8518 (czy tutaj są jakieś znaczące różnice ?) - ambilight fajny dodatek ale opinie są mieszane co do samego obrazu
  • SAMSUNG QE43Q67C

Jak są jakieś inne opcje warte uwagi to proszę o polecajkę.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych co podałeś to Philips 43PUS8818 za 2699 zł z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł .

Do góry