Cześć, szukam od jakiegoś czasu TV max. 40 cali (niestety nie mogę przekroczyć ze względu na ograniczenie wnęki w meblach gdzie TV ma stać) do 1300 zł.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 15 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 1,5 - 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung B2430HD
8. Co chcemy aby telewizor posiadał?
- Full HD,
- min. 2xHDMI,
- odświeżanie 100Hz
- niski input lag
- Smart TV (jeżeli są takie modele w zakładanym budżecie) bez adaptera do wi-fi (mam blisko liveboxa i mogę podłączyć kablem)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? yyy cyfrowy? w sensie od NC+
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? Dekoder i Xbox 360 (w przyszłości pewnie PS4)
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 2-3h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport: piłka nożna
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? jeżeli będzie SmartTV to Youtube, tvplayer.pl. Na pewno nie będę uzywał przeglądarki internetowej, FB, Twittera czy Skype'a
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? tak, w głównej mierze. Oglądanie TV tylko w weekendy - piłka nożna.
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 40 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? grube ramki
19. Preferencje co do marki? brak, ew. gdybym miał wybierać to czarna obudowa
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? nie potrzebne
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 1300zł
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? tak, tylko nie wiem czy kalibracja przy takiej cenie telewizora to nie będzie przerost formy nad treścią
Generalnie wiadomo, rozglądałem sie i chyba bez konkurencji pozostają Philipsy jeżeli chodzi o Tv do grania:
Philips 40PFH4009 (jedyny w zakładanej cenie, reszta troche droższa, ale mogę poczekać na okzaje)
Philips 40PFH4309/88
Philips 40PFH4100
Philips 40PFH4509/88 (SmartTV)
1 pytanie do modeli powyżej: Różnią się czymś pierwsze trzy modele oprócz numerkami? Któryś z nich jest lepszy do grania i piłki nożnej czy brać najtańszego?
2 pytanie: Może jakieś inne marki/modele w tym budżecie, które są lepsze (bo coś tam mają i co?) od tych Philipsów?
pozdrawiam
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 15 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 1,5 - 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung B2430HD
8. Co chcemy aby telewizor posiadał?
- Full HD,
- min. 2xHDMI,
- odświeżanie 100Hz
- niski input lag
- Smart TV (jeżeli są takie modele w zakładanym budżecie) bez adaptera do wi-fi (mam blisko liveboxa i mogę podłączyć kablem)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? yyy cyfrowy? w sensie od NC+
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? Dekoder i Xbox 360 (w przyszłości pewnie PS4)
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 2-3h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport: piłka nożna
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? jeżeli będzie SmartTV to Youtube, tvplayer.pl. Na pewno nie będę uzywał przeglądarki internetowej, FB, Twittera czy Skype'a
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? tak, w głównej mierze. Oglądanie TV tylko w weekendy - piłka nożna.
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 40 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? grube ramki

19. Preferencje co do marki? brak, ew. gdybym miał wybierać to czarna obudowa
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? nie potrzebne
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 1300zł
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? tak, tylko nie wiem czy kalibracja przy takiej cenie telewizora to nie będzie przerost formy nad treścią
Generalnie wiadomo, rozglądałem sie i chyba bez konkurencji pozostają Philipsy jeżeli chodzi o Tv do grania:
Philips 40PFH4009 (jedyny w zakładanej cenie, reszta troche droższa, ale mogę poczekać na okzaje)
Philips 40PFH4309/88
Philips 40PFH4100
Philips 40PFH4509/88 (SmartTV)
1 pytanie do modeli powyżej: Różnią się czymś pierwsze trzy modele oprócz numerkami? Któryś z nich jest lepszy do grania i piłki nożnej czy brać najtańszego?
2 pytanie: Może jakieś inne marki/modele w tym budżecie, które są lepsze (bo coś tam mają i co?) od tych Philipsów?
pozdrawiam