Telewizor 40 cali do 2 tyś zł mój typ Samsung UE40JU6400

Turntable

New member
Witam przymierzam się do zakupu tv i na ten cel mam 2 tyś zł. Chce aby miał 40 cali i najładniejszy obraz jaki mogę mieć za takie pieniądze. Nie znam się na telewizorach ale mam na oku model Samsung UE40JU6400 lub troszkę tańszy i nie wiem za bardzo czym się różni Samsung UE40H6400 co o nich myślicie ? Nie jestem na bieżąco i nie wiem co taki telewizor ma mieć żeby był dobry. Mile widziane propozycje, firma jest mi obojętna. TV będę chciał podłączyć do neta i czy są jakieś telewizorki które mają pilot z klawiaturą qwerty ? Tak żeby było wygodnie buszować np po youtube.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Model JU 6400 jest 50 Hz , model H6400 jest 100 Hz.
Ten ostatni trudny do kupienia i ma czasami problem z kurzem w środku matrycy.
Z modeli 100Hz masz jeszcze Philipsa 40PFH6510 z Androidem i z Ambilightem.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz 100 Hz, Android, Kodi, MxPlayer, Ambilight.
Jak będziesz niebieski to jeszcze kalibracja.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz modele dostępne 100 Hz :
- Philips 40PFH6510
- Samsung 40H6400
- Panasonic 40DS630

Turntable

New member
Wpadł mi jeszcze jeden model w oko, trochę droższy niż zakładałem ale obraz jednak znacznie ładniejszy bo dziś oglądałem go w sklepie. Co powiecie o modelu Panasonic TX-40DXU601 4K UHD WiFi ? Warto dołożyć czy w takich pieniądzach można mieć coś lepszego.

Turntable

New member
Chce ładny obraz, w sklepie stał ten Samsung 6400 i obok Panasonic i znacznie obraz lepszy to sam już nie wiem.
W domu mam obecnie SONY KDL-32EX720 i jestem bardzo zadowolony ale wyprowadzam się od rodziców i muszę kupić sobie jakiś dobry.

Turntable

New member
Ok dziś chce dokonać zamówienia i nadal nie wiem który wybrać. Samsung 6400 tego Philipsa czy może jednak PANASONIC TX-40DS630E ?

Turntable

New member
Ok ale obojętnie który wezmę z tych trzech będzie dobry ?

- Philips 40PFH6510
- Samsung 40H6400
- Panasonic 40DS630

Panasonic jakoś do mnie przemawia.

Druga sprawa to nie wiedziałem że są klawiatury bezprzewodowe które można podłączyć do tv. Jest to super sprawa a ja szukałem tv z pilotem z klawiaturą qwerty :-D

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To już Twój wybór.
Philips ma lepsze wyposażenie bo ma ambilight, Androida, KODI, MxPlayer

Turntable

New member
Witam ponownie, zdecydowałem się na tv od samsunga model 40H6400 tylko jak na razie nie mogę go znaleźć w sklepie. Są dostępne tylko na allegro. Ten model ma dość dobre opinie poza jedna wadą jaką jest zbieranie się kurzu w matrycy. Jak to później wygląda jeśli chodzi o gwarancję ? uwzględniają to ? czy nie ma co liczyć na późniejsza pomoc.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak , zbierają kurz po kilku miesiącach.
I co zrobić po gwarancji ?

Zostałbym z Philipsem 40PFH6510 - masz i 100Hz i Android i ambilight.

Turntable

New member
Myślałem nad tym Philipsem ale dużo ludzi narzeka na oprogramowanie. Kolega pracuje na infolinii philips i mówił że masakra jest z softem bo non stop ktoś dzwoni z problemem. Może po prostu wybrać Panasonica ?

Do góry