Witam wszystkich na forum. W tygodniu planuję zakup telewizora. Oto moje preferencje:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 15-20 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? głównie na wprost, czasami z boku
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
7. Jaki masz obecnie telewizor? obecnie tylko monitor PC Samsung BX2331
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? dobry i płynny obraz, sam tv bez zbędnych bajerów
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? DVB-T, PC, filmy 1080p
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? PC
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 6-10h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy, seriale
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? raczej nie, jeśli już to z PC
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? na PC - gry FPS, RPG
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? tak między 12:00 a 23:00
17. Preferencje co do wielkości? 40-42 max
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? słaba czerń, smużenie, nierówne podświetlenie
19. Preferencje co do marki? brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? nie potrzebne
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? +/-1400zł, im mniej tym lepiej
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? nie wiem
W sklepie RTV oglądałem Samsunga UE40J5100 (cena na necie ok 1400zł), puszczałem z USB kilka filmów 480p/720p/1080p w tym gameplaye z gier i wydaje się być w porządku nawet przy sygnale SD (ważne przy tv naziemnej). Podobny cenowo LG wypadł w moim odczuciu dużo gorzej. Podoba mi się też sam wygląd tego Samsunga. Są jakieś lepsze propozycje w tej cenie? Z góry dziękuję za pomoc.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 15-20 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? głównie na wprost, czasami z boku
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
7. Jaki masz obecnie telewizor? obecnie tylko monitor PC Samsung BX2331
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? dobry i płynny obraz, sam tv bez zbędnych bajerów
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? DVB-T, PC, filmy 1080p
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? PC
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 6-10h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy, seriale
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? raczej nie, jeśli już to z PC
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? na PC - gry FPS, RPG
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? tak między 12:00 a 23:00
17. Preferencje co do wielkości? 40-42 max
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? słaba czerń, smużenie, nierówne podświetlenie
19. Preferencje co do marki? brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? nie potrzebne
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? +/-1400zł, im mniej tym lepiej
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? nie wiem
W sklepie RTV oglądałem Samsunga UE40J5100 (cena na necie ok 1400zł), puszczałem z USB kilka filmów 480p/720p/1080p w tym gameplaye z gier i wydaje się być w porządku nawet przy sygnale SD (ważne przy tv naziemnej). Podobny cenowo LG wypadł w moim odczuciu dużo gorzej. Podoba mi się też sam wygląd tego Samsunga. Są jakieś lepsze propozycje w tej cenie? Z góry dziękuję za pomoc.