infernovip
New member
Witam, analizuje właśnie różne telewizory. Niestety jestem ograniczony długością do 90cm dlatego w grę wchodzą przeważnie 37 calowe.
3D czy bez 3D? Zależy mi na tym by telewizor był najlepszy w swojej klasie cenowej jeśli chodzi o matryce, odświeżanie itp... 3D nie jest istotne. Wolę by obraz i jakość telewizora były lepsze.
To telewizory które spełniają moje wymogi jeśli chodzi o cenę i wielkość:
LG 37LS5600 1790
Philips 37PFL3507H 1899
LG 37LS570S 2049
Panasonic TX-L37E5E jeśli dobrze widziałem w saturnie za 1999 mogłem jednak pomylić model wrtv agd 2199
Samsung UE37ES5500 2189
Philips 39PFL3807H 1999 (wymiary odpowiednie)
Wiem,że na internecie można taniej jednak takie ceny dostanę w sklepie,a wolę taki telewizor kupić u mnie w mieście.
Trudno jest znaleźć jakieś informacje które można między sobą porównać ponieważ np jeśli chodzi o odświeżanie każdy producent wymyśla swoje oznaczenia i nazwy nie podając tak na prawdę prawdziwych wartości.
Jest np:
Perfect Motion Rate
Clear Motion Rate
Active Motion Rate
itp... trudno mi te wartości ze sobą porównać.
Dochodzi jeszcze brak informacji o matrycach. Jedynie przy modelu:
Panasonic TX-L37E5E znalazłem informację o matrycy LED typ IPS.
Jeszcze czy to matryce błyszczące czy matowe itp...
Może ktoś z was lepiej się zna na tych wartościach może miał do czynienia z poszczególnymi modelami lub też może polecić coś innego?
Pozdrawiam
3D czy bez 3D? Zależy mi na tym by telewizor był najlepszy w swojej klasie cenowej jeśli chodzi o matryce, odświeżanie itp... 3D nie jest istotne. Wolę by obraz i jakość telewizora były lepsze.
To telewizory które spełniają moje wymogi jeśli chodzi o cenę i wielkość:
LG 37LS5600 1790
Philips 37PFL3507H 1899
LG 37LS570S 2049
Panasonic TX-L37E5E jeśli dobrze widziałem w saturnie za 1999 mogłem jednak pomylić model wrtv agd 2199
Samsung UE37ES5500 2189
Philips 39PFL3807H 1999 (wymiary odpowiednie)
Wiem,że na internecie można taniej jednak takie ceny dostanę w sklepie,a wolę taki telewizor kupić u mnie w mieście.
Trudno jest znaleźć jakieś informacje które można między sobą porównać ponieważ np jeśli chodzi o odświeżanie każdy producent wymyśla swoje oznaczenia i nazwy nie podając tak na prawdę prawdziwych wartości.
Jest np:
Perfect Motion Rate
Clear Motion Rate
Active Motion Rate
itp... trudno mi te wartości ze sobą porównać.
Dochodzi jeszcze brak informacji o matrycach. Jedynie przy modelu:
Panasonic TX-L37E5E znalazłem informację o matrycy LED typ IPS.
Jeszcze czy to matryce błyszczące czy matowe itp...
Może ktoś z was lepiej się zna na tych wartościach może miał do czynienia z poszczególnymi modelami lub też może polecić coś innego?
Pozdrawiam