przemekwawa
New member
Więc tak
szukam oczywiście tv, przede wszystkim do grania na xbox, oglądania filmów z popcorn hour, oglądania za jakiś czas pewnie tv hd (głównie przyrodnicze itp)
Docelowo będę szukał jakiegoś dużo większego tv, ale chwilowo mogę znowu się przeprowadzać i to nie w docelowe miejsce i coś wielkiego tylko utrudni życie. To ma być tv na którym w naprawdę wolnej chwili przytnę coś na xbox, obejrzę film/serial zamiast na laptopie.
Z testów jakie poczytałem wstępnie wypada że warto kupić L32E30E lub coś z serii 5507/5007 philipsa (różnic nie znam dokładnie) ale jak coś poradzicie fajnego to przemyślę.
1. Odległość od ekranu: Jaką sobie ustawie to będzie, pewnie ze 2m dla wygody.
2. Jak słońce świeci w pokoju: mogę zasłonić, choć pada od lewej strony i jest jasno
3. Jak duży jest pokój: nie wiem, nie chce mi się sprawdzać, ale tv będzie stał gdzieś przed kanapą na stoliku, rozmiar więc nieważny
4. Preferowana technologia: led/lcd
5. Jaki masz obecnie telewizor: nie mam, była sobie toshiba 46ZF355DG
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: przyrodnicze, filmy
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: raczej wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: koniecznie z małym światłem
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: raczej ostrzejszy
10. Matryca błyszcząca czy matowa: matowa
11. Preferowana wielkość telewizora: 32, 37, 40
12. Preferowana marka: nie mam
13. Czego nie lubisz w telewizorach: migotanie, smużenie, przy ruchach głową dziwnych efektów rozkładania się kolorów, nierównomiernie oświetlonego ekranu i zbyt jasnej czerni (ale nie wariuję na punkcie tych dwóch ostatnich)
14. Jakie urządzenia będą podłączone: popcorn hour, xbox 360, czasem laptop, może jakaś tv upc czy astera
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 80% xbox, 20% popcorn. Pewnie za jakiś czas 50% xbox, reszta tv/popcorn
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych:na wprost
17. Czy ważne jest wifi: fajnie jakby było, ale popcorn hour wymaga kabla więc nie musi
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: eee? nie
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie (choć jak będzie youtube dostępny to po prostu wygodne będzie)
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: nie próbowałem do tej pory i wątpię żebym miał na to czas
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: obojętne
22. Ma mieć 3D: nie lubię 3d, choć obraz dla dwóch graczy na całym ekranie u jednego z producentów byłby fajny (granie na kanapie we dwie osoby byłoby fajniejsze)
23. Ma mieć slot na karty SD: nie koniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie koniecznie
26. Jaki masz sygnał: żadnego ale może za jakiś czas wpaść upc/aster
27. Ile programów HD: 0 chwilowo, ale docelowo mogą się pojawić
28. Ma stać czy wisieć: stać
29.Rozdzielczość: full hd
30.Dvb-t: raczej tak
31.Na czym najbardziej Ci zależy: dobrym stosunku cena/jakość, niezłym obrazie, niezłym dźwięku (oczywiście wiem że nie uzyskam tego co przy dedykowanym sprzęcie ale..)
32.Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok 2
33.Ile osób ogląda: jedna do dwóch
34.Jaka klasa cenowa? do 2k, ale jak mnie przekonacie to może do 2,5. Generalnie nie chcę wywalać kasy teraz ani kupować czegoś dużego. Kiedyś jak mnie najdzie to kupię duży tv a ten pójdzie sobie np. do sypialni albo coś w tym stylu. Celuję do 2k przede wszystkim.
Docelowo będę szukał jakiegoś dużo większego tv, ale chwilowo mogę znowu się przeprowadzać i to nie w docelowe miejsce i coś wielkiego tylko utrudni życie. To ma być tv na którym w naprawdę wolnej chwili przytnę coś na xbox, obejrzę film/serial zamiast na laptopie.
Z testów jakie poczytałem wstępnie wypada że warto kupić L32E30E lub coś z serii 5507/5007 philipsa (różnic nie znam dokładnie) ale jak coś poradzicie fajnego to przemyślę.
1. Odległość od ekranu: Jaką sobie ustawie to będzie, pewnie ze 2m dla wygody.
2. Jak słońce świeci w pokoju: mogę zasłonić, choć pada od lewej strony i jest jasno
3. Jak duży jest pokój: nie wiem, nie chce mi się sprawdzać, ale tv będzie stał gdzieś przed kanapą na stoliku, rozmiar więc nieważny
4. Preferowana technologia: led/lcd
5. Jaki masz obecnie telewizor: nie mam, była sobie toshiba 46ZF355DG
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: przyrodnicze, filmy
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: raczej wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: koniecznie z małym światłem
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: raczej ostrzejszy
10. Matryca błyszcząca czy matowa: matowa
11. Preferowana wielkość telewizora: 32, 37, 40
12. Preferowana marka: nie mam
13. Czego nie lubisz w telewizorach: migotanie, smużenie, przy ruchach głową dziwnych efektów rozkładania się kolorów, nierównomiernie oświetlonego ekranu i zbyt jasnej czerni (ale nie wariuję na punkcie tych dwóch ostatnich)
14. Jakie urządzenia będą podłączone: popcorn hour, xbox 360, czasem laptop, może jakaś tv upc czy astera
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 80% xbox, 20% popcorn. Pewnie za jakiś czas 50% xbox, reszta tv/popcorn
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych:na wprost
17. Czy ważne jest wifi: fajnie jakby było, ale popcorn hour wymaga kabla więc nie musi
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: eee? nie
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie (choć jak będzie youtube dostępny to po prostu wygodne będzie)
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: nie próbowałem do tej pory i wątpię żebym miał na to czas
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: obojętne
22. Ma mieć 3D: nie lubię 3d, choć obraz dla dwóch graczy na całym ekranie u jednego z producentów byłby fajny (granie na kanapie we dwie osoby byłoby fajniejsze)
23. Ma mieć slot na karty SD: nie koniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie koniecznie
26. Jaki masz sygnał: żadnego ale może za jakiś czas wpaść upc/aster
27. Ile programów HD: 0 chwilowo, ale docelowo mogą się pojawić
28. Ma stać czy wisieć: stać
29.Rozdzielczość: full hd
30.Dvb-t: raczej tak
31.Na czym najbardziej Ci zależy: dobrym stosunku cena/jakość, niezłym obrazie, niezłym dźwięku (oczywiście wiem że nie uzyskam tego co przy dedykowanym sprzęcie ale..)
32.Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok 2
33.Ile osób ogląda: jedna do dwóch
34.Jaka klasa cenowa? do 2k, ale jak mnie przekonacie to może do 2,5. Generalnie nie chcę wywalać kasy teraz ani kupować czegoś dużego. Kiedyś jak mnie najdzie to kupię duży tv a ten pójdzie sobie np. do sypialni albo coś w tym stylu. Celuję do 2k przede wszystkim.
Ostatnia edycja: