Siemka, prosiłbym o pomoc w doborze tv
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,7m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - na wprost i bokiem też
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisiec
6. Jak słońce świeci w pokoju nasłonecznione
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? prawdziwe 4k(czytałem, że niektóre tego nie posiadają),matryce VA chyba dobrze mieć,120Hz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4k i HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? ethernet,naziemna telewizja cyfrowa(DVB-T2?),telewizja od upc na razie,pc
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 8h dziennie
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak (Netflix ale rzadko)
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? dzień/noc 50%/50%
17. Preferencje co do wielkości? 50-55 cali chyba wystarczy do odległości 2,7m
19. Preferencje co do marki ? nie ma znaczenia chociaż nie wiem jak w przypadku np hisense czy to dobra marka
20. Czy telewizor ma mieć 3D - nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000-4000 PLN w tym przedziale najlepiej
Myslałem o TCL C735, ale przeczytałem, że ma słabą jasność a pomieszczenie jest jednak jasne.I Nie wiem jak z tym qled czy są jakieś podbne technologie, w kazdym razie oled odpada, bo będzie ogladane dużo telewizji
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,7m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - na wprost i bokiem też
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisiec
6. Jak słońce świeci w pokoju nasłonecznione
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? prawdziwe 4k(czytałem, że niektóre tego nie posiadają),matryce VA chyba dobrze mieć,120Hz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4k i HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? ethernet,naziemna telewizja cyfrowa(DVB-T2?),telewizja od upc na razie,pc
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 8h dziennie
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak (Netflix ale rzadko)
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? dzień/noc 50%/50%
17. Preferencje co do wielkości? 50-55 cali chyba wystarczy do odległości 2,7m
19. Preferencje co do marki ? nie ma znaczenia chociaż nie wiem jak w przypadku np hisense czy to dobra marka
20. Czy telewizor ma mieć 3D - nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000-4000 PLN w tym przedziale najlepiej
Myslałem o TCL C735, ale przeczytałem, że ma słabą jasność a pomieszczenie jest jednak jasne.I Nie wiem jak z tym qled czy są jakieś podbne technologie, w kazdym razie oled odpada, bo będzie ogladane dużo telewizji