Telewizje na kartę.

kotperski

New member
Witam wszystkich.
Słabo się orientuję w platformach cyfrowych, bo telewizję ogólnie oglądam bardzo rzadko. Obecnie mam zwyczajną kablówkę i TV CRT, ale jego żywot się kończy. Zamierzam więc kupić nowy TV - zapewne jakąś plazmę z dekoderem DVB-T, bowiem oglądam głównie piłke, do tego jakąś cyfrową TV. Przejrzałem oferty wszystkich, jakie znalazłem (Polsat, C+, n, TnK i moją lokalną kablówkę) i WYDAJE mi się, że optymalna byłaby TnK lub n na kartę. Jednak prosiłbym o kilka rad..

Moje wymagania:
- ma być tanio. Nie interesuje mnie wydawanie np. 100zł miesięcznie na coś, z czego skorzystam przez 5 godzin miesięcznie.
- oglądam głównie piłkę nożną. Pasuje mi zestaw programów z n-ki i TnK.
- reszta programów mało mnie interesuje. Przydałby się podstawowy pakiet typu TVP1 i 2, Polsat, TVN, jakieś TVN24 itp.
- wiem, że w TnK nie ma Polsatu (a jak jest to w jakichś promocjach do końca grudnia), w n na kartę chyba jest.
- Polsat mogę jakby co mieć po prostu z kablówki, albo z naziemnej cyfrowej.
- wolę tv na kartę niż normalną abonamentową, nawet w pakietach mini czy coś tam. Często mi się zdarza wyjechać np. na 2 miesiące albo i dłużej.

Krótko mówiąc - sądzę, że opcja na kartę jest w sam raz. Pytanie - wybrać TnK, n na kartę, czy może jeszcze jakąś inną ofertę (nie znalazłem innych). Są tam jakieś kruczki, o których nie wiem? Przejrzałem obie oferty, obejrzałem dekodery i takie tam. Wydaje mi się, że n-ka na kartę będzie nieco lepsza, ale jako że jestem laikiem, wolę się spytać. Po prostu nie wiem, na co konkretnie zwrócić uwagę przy analizowaniu oferty.

Zarówno w przypadku n-ki jak i TnK wybrałbym dekoder HD, no chyba że będą jakieś poważne przeciwskazania.

Jakie macie zdanie na ten temat?

P.S. Chciałem użyć wyszukiwarki ale nie działa.. :)

grzegorz1981

New member
Moim zdaniem dobrym wyborem jest n na kartę. Piłka nożna w najlepszym wydaniu (Liga Mistrzów i od następnego sezonu również Liga Europejska), doładowujesz za ile chcesz. Oprócz piłki też się znajdzie coś ciekawego do obejrzenia.
Co do tv to mogę Ci zaproponować (w zależności od tego ile planujesz wydać) plazmę Panasonica TX-P42S30 lub TX-P42G30.
Pozdrawiam.

seba1975

New member
Moim zdaniem dobrym wyborem jest n na kartę. Piłka nożna w najlepszym wydaniu (Liga Mistrzów i od następnego sezonu również Liga Europejska), doładowujesz za ile chcesz. Oprócz piłki też się znajdzie coś ciekawego do obejrzenia.
Co do tv to mogę Ci zaproponować (w zależności od tego ile planujesz wydać) plazmę Panasonica TX-P42S30 lub TX-P42G30.
Pozdrawiam.

Co do telewizora to tego Panasonica TX-P42G30 polecam jak najbardziej zwłaszcza kanały HD wyglądaja na nim cudownie, a co do telewizji to zgadzam sie ze najlepszym wyborem bedzie n na karte.

kotperski

New member
Fajnie, dziękuję za rady.
A czy któryś konkretnie dekoder jest szczególnie godny polecenia, czy można brać obojętnie który? Nagrywanie mnie nie interesuje - a co myslicie o używanym odnowionym opisanym na stronie n-ki?

grzegorz1981

New member
Fajnie, dziękuję za rady.
A czy któryś konkretnie dekoder jest szczególnie godny polecenia, czy można brać obojętnie który? Nagrywanie mnie nie interesuje - a co myslicie o używanym odnowionym opisanym na stronie n-ki?
Jeśli nagrywania nie będziesz używał to spokojnie możesz brać ten biały za 149zł, do normalnego oglądania tv w zupełności wystarczy.

Do góry