telewizja NC+spliter+CAM+samsung

Damian1064

New member
Witam serdecznie,
Proszę o pomoc...
Moim dostarczycielem telewizji satelitarnej jest nc+.Mam spliter z podziałem na 4 karty- każda karta współpracuje z dekoderem ferguson, natomiast po zakupie telewizora Samsung es8000 z wbudowanym modułem common interface chciałbym pozbyć się jednego dekodera na rzecz modułu CAM.
Moje pytania brzmią:
Czy jest możliwe sparowanie nie oryginalnej karty z modułem CAM?
Jaki moduł wybrać? (Jeśli to możliwe Proszę o podanie konkretnego modelu/aukcji)
Nadmienie, że od operatora NC+ uzyskałem informację że mam sobie kupić ich moduł, który jest sparowany z kartą...jednakże mam z nimi umowę abonamentową jeszcze przez rok, a więc bez sensu jest zakup kolejnego pakietu.
Za pomoc z góry dzięki ;-)

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Nie jest możliwe sparowanie nieoryginalnej karty z dowolnym modułem ,podobnie jest w przypadku dekoderów gdzie również do konkretnego odbiornika jest programowo przypisana konkretna karta (sparowana).To wszytko ma za zadanie ukrócić splittery i sharing .
W tamtym roku były prowadzone testy wyłączenia możliwości podziału sygnału z jednej karty kodowej NMA objęło to dekodery Sagemcom DSI 83 iDSI87 ,Pace ,WifiBox+ ,karty kameleon

Jeżeli się nie mylę wyjątkiem są stare aktywne karty cyfry+ gdzie jest możliwość wykorzystania modułu AstonCrypt (koszt modułu ok.300zł)

robertw222

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z Twojego opisu wnioskuję ,że masz kartę jeszcze z okresu C+ lub nieparowaną kupioną w cardsplitter.pl ./1 Powinieneś sprawdzić na stronie producenta splittera czy poprawnie współpracuje z Astonem 2.26 . Ja posiadam splitter divISO , który śmiga z dwoma Astonami 2.26 podpiętymi do dwugłowicowego Panasonica DT60 i trema kartami klienckimi. Wszystko śmiga aż miło !!! jednak zanim kupiłem splitter to dokładnie prześledziłem różne fora dlatego padło na konkretne urządzenie. Jestem abonentem C+/NC+ od 1998 roku i nie wydaje mi się aby szybko operator ograniczył nasze karty do dekodowania tylko jednego strumienia . Powód? Chociażby wszystkie dwugłowicowe Phillipsy i Pace , które pracują u wielu abonentów i operatorzy kablowi , którzy mają rozbudowane stacje czołowe oparte o konkretny system kodowania (bardzo złożony problem dla Operatora).
Poza tym w cardsplitter.pl nadal sprzedają nowe nieparowane karty tego systemu prepaidowe i abonentowe.
Damian1064 jeżeli kupisz Astona 2.26 przez internet i nie będzie dobrze działał z różnych względów to masz dwa tygodnie na zwrot lub inną decyzję np. zmianę splittera i kart. divISO bardzo dobrze współpracuje z Fergusonami i Astonami.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry