Telewizja cyfrowa z kabla

szusty

New member
Witam
Mam pytanie.
Kupiłem kilka latek temu LG 32LG3000 i teraz okazało się iż telewizor nie posiada mpg4 .
Telewizor podłączony jest do sieci kablowej w której jest sygnał analogowy i cyfrowy. (analog odbieram) do cyfrowego potrzeba dekoder.
Od niedawna dostawca udostępnił kanały cyfrowe za darmo te które są dostępne z anten naziemnych. Znajomy ma telewizor który posiada DVBT MPG4 i DVBC i ogląda bez żadnych dekoderów czy kart. Co mogę zrobić żeby oglądać te kanały (jaki kupić dekoder).
Dzięi za sugestie
Pozdro
Szusty

brodacz

Active member
Bez reklam
Musi to być dekoder z DVB-C a to już większy wydatek niż zwykły DVB-T. Nie wiem ile zyskujesz na braku cyfry ale jak dla mnie wydatek 2 stówek na dekoder tylko po to by kilka programów odbierało trochę lepiej... no ja wolałbym już zamówić dekoder u operatora i mieć w zamian dużo więcej.

szusty

New member
W tej sieci był montowany dekoder TECHNISAT MF4-K wiem że jest to stary model ale niechce kupowac coś bardziej zaawansowanego ponieważ to jest dla rodziców i to ma działać (byc proste). Na necie znalazłem inny model TECHNISAT MF4-K CXV czy są jakieś istotne różnice czy to będzie działąc tzn czy ma to znaczenie jaki dekoder podłącze.

Pozdro
Szusty

Ostatnia edycja:
Do góry