Telewizja cyfrowa UPC- Równoległy obraz na 2 tv

androo

New member
Witam serdecznie,

Na wstępie chciałbym się przywitać :) dodam, że jestem wieloletnim obserwatorem forum, pomimo braku konta. Dzięki Wam udało mi się rozwiązać wiele kwestii, z którymi sam nie mogłem sobie poradzić.

Dalsza część niżej...

Przepraszam, za rozbicie mojej wypowiedzi na kilka postow, ale nie mogłem dodać linków - a bez tego nie mógłbym zadać pytania...mam nadzieje, ze mój temat nie zostanie usunięty

Ostatnia edycja:

androo

New member
Przejdźmy do meritum:

Posiadam dekoder cyfrowy upc (wydaje mi się ze jest to Cisco, ten który na wyświetlaczu wyświetla nazwę kanału i programu) mam wykupiony dodatkowe pakiety hd i C+ hd. telewizor (sony bravia) mam powieszony na ścianie.

Dzisiaj sobie wymyśliłem, ze chciałbym mieć drugi telewizor w sypialni i odbierać te same kanały co w 1 tv.

Sypialnie mam po drugiej stronie ściany - czyli telewizor nr 2 były by powieszony w tym samym miejscu co tv 1, tylko że z drugiej strony ściany ( nie ma problemu z przeprowadzeniem dodatkowego kabla)

androo

New member
Jako, że jestem samotnikiem, chciałbym mieć jeden dekoder i rozdzielić sygnał wychodzący, bo i tak używany będzie albo tv 1 albo tv2

Szukając w intrenecie, natknąłem się na kilka urządzeń, proszę o pomoc w wyborze co będzie dla mnie najlepsze:

androo

New member
1. SPLITTERY

A) Rozdzielacz splitter HDMI, Digitus Pocket Video, 1 x IN => 2 x OUT
WEBSALE - Meldung - Message

B) Rozdzielacz splitter HDMI, Goobay, 1 x IN => 2 x OUT, pozłacane wtyki, obraz 3D
Rozdzielacz splitter HDMI, Goobay, 1 x IN => 2 x OUT, pozłacane wtyki, obraz 3D - Rozdzielacze, przełączniki audio - video

C) SPLITTER HDMI 1x2 FULL HD, 3D
SPLITTER HDMI 1x2 FULL HD, 3D - Kable HDMI Sklep Internetowy - kableHDMI.pl

2. ADAPTER HDMI
A) http://www.karen.pl/product/69432/Akcesoria/Kable_i_adaptery/Adapter_HDMI_2X_HDMI.html

A może jest jakiś inny sposób?

z góry dziękuję za wskazówki...

Ostatnia edycja:
Do góry